Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sve su oduševili

Učenici izradili električni vojni džip: Postiže brzinu od 8 km/h, s jednim punjenjem može prijeći 15 kilometara

Učenici izradili električni džip
Foto: Screenshot
1/3
16.06.2021.
u 16:15

Vozilo pokreće DC motor od 450 W i u njemu se nalazi regulator struje i napona do 500W

U sklopu izrade završnog rada, učenici 4. razreda Srednje škole Ivan Švear Ivanić Grad sami su izradili električni vojni džip.

Izradili su ga Ante Kuliš i Mateo Kepe s usmjerenja Tehničar za električne strojeve s primijenjenim računalstvom, a svojim su vozilom sve zadivili. Posebno ponosan na učenike bio njihov mentor Rozario Ivačić, navodi portal Struka zove

Vozilo pokreće DC motor od 450 W i u njemu se nalazi regulator struje i napona do 500W. Napajanje je baterija od 24 V i 18 Ah, što omogućuje vozilu brzinu od 8 km/h te ono jednim punjenjem može prijeći oko 15 kilometara. 

Masa vozila je 73, a može podnijeti nosivost do 150 kilograma.

VIDEO Dvojica Osječana za djecu s teškoćama iz Vukovara biciklom išli do Bruxellesa: "Najlakše je pronaći kome pomoći! Potrebite djece ima koliko hoćete."

Komentara 2

SI
Sirmen80
18:29 16.06.2021.

U tome se bude vozio veliki vođa Zoka UN 8.05 po kninskoj tvrđavi.

IP
info_punkt
17:57 16.06.2021.

dječji auto na struju? e to je dostignuće, kako se toga nitko nije ranije sjetio?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije