Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jedinstveni natječaj u Hrvatskoj

Učenica trećeg razreda: 'Nije lepo biti korumpiran'

Koprivničko-križevačka županija
Koprivničko-križevačka županija
19.12.2018.
u 11:44

Učenik 3. razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice nagrađen je prvom nagradom na natječaju 'Moja županija bez korupcije'

"Kad se zbroji korupcija, množi se prijateljstvo. Dijeli se posao, novac i položaj u društvu. Na kraju se oduzme sloboda. Jer svi korumpirani se zbroje i pretvore u jednu veeeeeliku jednakost".

Za taj literarni rad nazvan "Matematička korupcija" učenik 3. razreda OŠ Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice nagrađen je prvom nagradom na natječaju "Moja županija bez korupcije". Riječ je o jedinstvenom natječaju u Hrvatskoj koji je raspisalo Antikorupcijsko povjerenstvo Koprivničko-križevačke županije, a na njemu je sudjelovalo 16 osnovnih i 3 srednje škole s 85 literarnih i likovnih radova.

Drugu nagradu odnio je također rad učenika 3. razreda koji je napisao: "Korupcija nije bajka, to zna svaka majka. Svako dijete uči životu bez mita i krađe te mu pomaže da se dalje u životu snađe. Sva djeca znaju da raditi pošteno se mora jer korupcija nije fora. I zato pozivam sve građane Republike Hrvatske da se bore protiv mita i korupcije!".

Treću nagradu osvojio je rad "Nije lepo biti korumpiran" učenice 3. razreda, koja je ispričala svoj slučaj: "Korupcija je reč koju stalno čujem na radiju. Ona je vu bankama, tvornicama u celomu svetu. Mislim da je i kmeni doma došla. Za kaj tak mislim? Ve vam budem povedala. Moj vam brat doma baš neće pomagati, pak onda meni da pet kuna, kaj ja kuhinju pometem, zdele perem, mesto njega. I negda sam si zela peneze i bila sem korumpirana. Al više to nebum delala jer to nije dobro i vodi u propast. Stop korupciji i si korumpirani moraju v rešt".

- Rekli ste nam da želite rasti u svijetu u kojem su važni junaci iz bajke, junaci iz vašeg razreda, ljudi koji rade dobre stvari i da se ne slažete s negativnim ljudima i pojavama. Možda se na prvi pogled može činiti da smo vam dali pretežak zadatak, no svojim ste radovima pokazali da doista razumijete da je korupcija veliko zlo i da ne želite rasti u korumpiranom društvu - poručila je djeci predsjednica Povjerenstva Jadranka Lakuš.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije