Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Presuda Kulišeku u petak

Ubio mladića i ranio djevojku: Ne znam zašto sam nju napao, drago mi je da je preživjela

Dino Kulišek
Nel Pavletic/PIXSELL
27.11.2018.
u 15:01

Dino Kulišek (25) nije htio iznositi obranu na ponovljenom suđenju na Županijskom sudu u Rijeci gdje mu se još jednom sudi za brutalno ubojstvo Ivana Jagodića (22) te pokušaj ubojstva tada 19-godišnje Meriem Demo u srpnju 2014. godine

Nemam ništa za reći i neću odgovarati na nikakva pitanja, odgovorio je Dino Kulišek (25) na upit hoće li iznositi obranu na ponovljenom suđenju na Županijskom sudu u Rijeci gdje mu se još jednom sudi za brutalno ubojstvo Ivana Jagodića (22) te pokušaj ubojstva tada 19-godišnje Meriem Demo u srpnju 2014. godine, piše 24 sata.

No njegov stav dao se iščitati iz zapisa sačinjenih 2014. godine kada iznio obranu pri ispitivanju nakon ubojstva.

- Sve je bilo u redu dok mi se nisu počeli javljati glasovi, halucinacije, smrad i vrag u obliku Ivana. Počeo sam komunicirati s tim glasovima koji su me uvjeravali da moram ubiti vraga i to baš ubodom nožem u srce. U literaturi sam čitao da su se neki ljudi zbog takvih glasova javljali za pomoć psihijatrima, ali i da se vrag ne može ubiti jer je on duh. Taj dan nisam odlučio da ću ga ubiti i ne znam što mi se to jutro dogodilo u glavi, ali sam imao neki filing da će se to dogoditi. Ne znam zašto sam tada uzeo nož. Ubojstva se sjećam, ali ne detalja, ne znam koliko puta sam ga ubadao. Meriem se ne sjećam, ne znam zašto sam nju napao, ali eto, barem je preživjela i drago mi je da tako - rekao je tada Kulišek, koji je već nepravomoćno osuđen na 38 godina zatvora.

Njegov branitelj Goran Marjanović još jednom je predložio da se provede novo vještačenje na bilo kojem medicinskom fakultetu u Hrvatskoj smatrajući da je posljednje, četvrto u nizu, u potpunosti nestručno, a trebalo bi biti prevaga u ovom slučaju. Sud je prijedlog za ponovno vještačenje odbio te su odvjetnici iznijeli završni govor.
Presuda je najavljena za petak.

Pogledajte video očevida u zagrebačkim Strugama nakon dvostrukog ubojstva

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar raco
raco
15:31 27.11.2018.

sad neka istjeruje vragove iz osuđenika u zatvoru, nova misija

Avatar SimonTemplar
SimonTemplar
16:41 27.11.2018.

Neki put si mislim kako bi smrtnu kaznu ipak trebalo vratiti... Ovom tipu nema lijeka, kao ni Komšiću, Chiari Pašić i njezinoj maloljetnoj prijateljici (koju zbog maloljetnosti treba strpat u ustanovu doživotno), Voškionu, Mlađanu...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije