Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ubojstvo

Dino Kulišek osuđen na 38 godina. Majka ubijenog: Zadovoljna sam

Rijeka: Dino Kulišek dolazi iz pritvora na Županijski sud na objavu presude
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.06.2017.
u 14:23

- Nijedna presuda neće vratiti mog sina, ali zadovoljna sam jer sam tri godine živjela za ovaj dan - rekla je majka ubijenog

Dino Kulišek iz Dramlja danas je na Županijskom sudu u Rijeci  nepravomoćno osuđen na 38 godina zatvora zbog ubojstva Ivana Jagodića i pokušaj ubojstva njegove djevojke Meriem Demo 2014. godine u Crikvenici.

Vijeće Županijskog suda u Rijeci pod predsjedanjem sutkinje Jasenke Kovačić nepravomoćno je osudilo Kulišeka na jedinstvenu kaznu zatvora od 38 godina. Za ubojstvo mu je izrečena kazna od 29 godina zatvora, a za pokušaj ubojstva 12 godina zatvora, što je objedinjeno u jedinstvenu kaznu od ukupno 38 godina zatvora.

Suđenje Dini Kulišeku, tada 22-godišnjaku, počelo je u svibnju 2015.. Optužen je za ubojstvo Ivana Jagodića te pokušaj ubojstva njegove djevojke, koju je također izbo nožem, a izjasnio se da se ne smatra krivim.

Prema optužnici Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci, Kulišek je 13. srpnja 2014. u stanu i vanjskom hodniku zgrade u Ulici kralja Tomislava 118B u Crikvenici nožem zadao brojne ubodne rane Jagodiću i njegovoj djevojci. Mladić je od ubodnih rana umro na mjestu zločina, dok je Meriem Demo spašena hitnom medicinskom intervencijom.

Rijeka: Dino Kulišek dolazi iz pritvora na Županijski sud na objavu presude
1/6

- Ovo je sramota za hrvatsko pravosuđe, ne moram ja ovo slušati, je** se vama za pravdu... - vikao je Kulišek tijekom čitanja obrazloženja presude, prenose 24 sata. Kulišek je nakon toga zatražio da napusti sudnicu, nakon čega ga je izvelo petero policajaca.

U kaznu mu je uračunato vrijeme dosad provedeno u zatvoru. Mora platiti i 53.000 kuna sudskih troškova. Jagodićeva majka Jadranka Volarić rekla je da je zadovoljna presudom.

- Nijedna presuda neće vratiti mog sina, ali zadovoljna sam jer sam tri godine živjela za ovaj dan - rekla je.

Komentara 13

DU
Deleted user
15:10 05.06.2017.

zasto nije 40 g vec kada je oslobodjen smrtne kazne , sjecam se dana kada se u petrinjkoj rijesavale problematike streljckim vodom to su bila zlatna vremena,nije ih trebalo hranit niti grijat na racun poreznih obveznika

Avatar fuzzy
fuzzy
15:14 05.06.2017.

Samo 38 godina zatvora? Premalo. Ovoga zlotvora je trebalo osuditi na najmanje 138 godina. Šteta što je zabranjena smrtna kazna pa će idućih desetljeća uživati sa svojim zatvorskim pajdašima na teret i o trošku poštenih ljudi.

Avatar maxist
maxist
16:51 05.06.2017.

Kazna jest ali problem je institut "pomilovanja" bez kriterija i mogućnost da izađe ubrzo -(poput beneficiranog staža !?)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije