Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločin kod Rijeke

Dino Kulišek tvrdi da čuje glasove i da prelazi u druge dimenzije

Privođenje Dina Kulišeka
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
19.05.2015.
u 07:23

Zbog dva oprečna nalaza sud je naložio nadvještačenje u Popovači

– Da se mene pita, on se ne bi trebao liječiti, ali s obzirom na prijašnju dijagnozu akutnog psihotičnog poremećaja, kolege mu daju terapiju – rekla je jučer u sudnici riječkog Županijskog suda psihijatrijska vještakinja dr. Valentina Ružić o Dini Kulišeku, optuženom za okrutno ubojstvo Ivana Jagodića kojega je lani u srpnju u Crikvenici usmrtio sa 40 uboda nožem, a njegovu djevojku Meriem Demo teško ranio.

Kulišeku je jučer počelo suđenje za ubojstvo i pokušaj ubojstva. Izjasnio se da optužnicu razumije, da se ne smatra krivim i da će se braniti šutnjom. Prema nalazu i mišljenju vještakinje V. Ružić koju su dva sata ispitivali branitelji optuženog pokušavajući uzdrmati njen nalaz, ali i vjerodostojnost, Kulišek je u vrijeme zločina bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno. Simptomi koji upućuju na psihotični poremećaj – slušne i vizualne halucinacije, vizije, iluzije, telepatske sposobnosti – za vještakinju su “naučena psihopatologija.” Glasovi u glavi koji mu zapovijedaju, tvrdnje da prelazi iz dimenzije u dimenziju, da mu ljudi čitaju misli i svijet vodi vrag za vještakinju su neuvjerljivi.

U suprotnosti je nalaz i mišljenje psihijatrijskog vještaka dr. Miroslava Gorete. Ustvrdio je da je Kulišek, s dijagnozom akutnog psihotičnog poremećaja čija dugotrajnost upućuje na shizofreniju, u vrijeme ubojstva bio neubrojiv te smatra da ni stručnjak, a kamoli laik, ne bi mogao producirati toliku količinu psihopatoloških sadržaja da je zdrav. Zbog dva oprečna nalaza sud je naložio nadvještačenje u Popovači.

>> 'Ja svog sina ne mogu poljubiti, a vi svoga možete'

>> Mala Meri preživjela napad ubojice jer se pravila mrtva

Komentara 2

BF
brkonja fra brkati
08:13 19.05.2015.

U svakom slučaju,držati ga u kavezu.

RB
robert.b.40
14:23 19.05.2015.

cuje glasove tako rade americki kriminalci,ali poslije svega dobiju dobro sto ih sleduje,smrtna ili dozivotna bez pomolovanja,tako I ovome treba,jedno ili drugo treceg nema.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije