Naslovnica Vijesti Svijet

Ubijen vođa Al-Qa'ide odgovoran za napad na Charlie Hebdo

Terorist je navodno ubijen u američkom zračnom napadu u Jemenu
07. svibnja 2015. u 21:03 14 komentara 1900 prikaza
vojni avion
Foto: Reuters/PIXSELL

Nasser al-Ansi, vođa Al-Qa'ide koji je preuzeo odgovornost za napade na Charlie Hebdo u Parizu, ubijen je u američkom zračnom napadu u Jemenu, objavio je BBC.

Site Intelligence, američka organizacija koja prati djelovanje džihadista, navela je priopćenje Al-Qa'ide na Arapskom poluotoku (AQAP) prema kojemu je Ansi ubijen u travnju, u lučkom gradu Mukalla. Amerikanci informaciju zasad nisu potvrdili.

Ansi se pojavio u nizu videa AQAP-a, a u jednom od njih rekao je da je ova skupina odgovorna za siječanjski napad na redakciju satiričnog časopisa u glavnom gradu Francuske, kada je ubijeno 12 ljudi.

Site navodi i kako se pojavio u snimkama na kojima je tvrdio da AQAP drži američkog novinara Lukea Somersa, koji je poslije dekapitiran.

>> Napadači na Charlie Hebdo pokopani u neoznačenim grobovima

>> Manuel Valls: Francuska policija posljednjih mjeseci spriječila pet terorističkih napada

Broj 7
"Magičan broj“
7 razloga zašto smo opčinjeni brojem 7

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar airbizz
  airbizz:

  kako amerikanci uvijek u svakom napadu ubiju nekog vođu alkaide.do sada se alkaida trebala raspasti već pet puta.navodno.

 • Avatar viki_nuland
  viki_nuland:

  Od tri napadaca na Charlie Hebdo dvoje brace su ubijeni medjutim "treci" napadac nikad nije nadjen niti se vise o njemu pise u "slobodnim zapadnim novinama" koji toliko obozavaju "slobodu tiska" da je misteriozni treci napadac pao u zaborav, slicno ... prikaži još! kao i let MH17. Sada bi mi trebali povjerovati da ovaj bradonja negdje u Jemenu ima veze s francuskim casopisom a navodno ga ubili Amerikanci. Zanimljivo je koliko tih "vodja" ima jer svaki drugi dan ubiju nekog "vodju" a njih sve vise i vise sto ih vise pogine.

 • Avatar Neanderthalac
  Neanderthalac:

  A kad ćemo vidjeti koji članak o anglo-vehabijskoj agresiji na Jemen?