Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRETNA NOVA GODINA!

VIDEO Pogledajte kako je Hrvatska slavila: Veseli dočeci na trgovima

doček u Zagrebu
Foto: Josip Regović/Pixsell
1/76
01.01.2019.
u 07:54

Na Trgu bana Josipa Jelačića priređen je spektakularni doček Nove godine, uz nastup DJ Akademije i "Četiri tenora" koje je pratio Revijski orkestar.

Na glavnome zagrebačkom trgu veselo se, uz pjesmu, ples i vatromet, ušlo u Novu 2019. godinu, a čestitku Zagrepčanima i njihovim gostima tradicionalno je uputio gradonačelnik Milan Bandić.

Na Trgu bana Josipa Jelačića priređen je spektakularni doček Nove godine, uz nastup DJ Akademije i "Četiri tenora" koje je pratio Revijski orkestar.

Okupljene Zagrepčanke i Zagrepčane te goste glavnoga hrvatskog grada u Novu potom je krenuo zabavljati legendarni zagrebački bend Hladno pivo, koji 30. obljetnicu proslavlja i tim koncertom.

>> Pogledajte kako se slavilo u Zagrebu

Zagrijavanje je počelo na Silvestrovo u 21,30 sati, kada su Zagrepčanke i Zagrepčane te njihove goste zabavljali renomirani DJ-ji okupljeni u projektu DJ Akademija. Nakon seta elektronske glazbe na pozornicu na glavnome zagrebačkom trgu u 22,30 sati stigla su "Četiri tenora" - Đani Stipaničev, Marko Pecotić, Vladimir Garić i Filip Hozjak, koji su uz pratnju Revijskog orkestra i pod ravnanjem Dinka Apellta izveli agramerske pjesme.

Na pozornicu je zatim došao gradonačelnik Bandić, koji je, uz već tradicionalni vatromet, u društvu sa sugrađanima odbrojavao posljednje minute stare godine te svima čestitao novu 2019., a nakon toga uslijedio je koncert Hladnog piva.

Kao i proteklih godina, prije dočeka na Trgu, gradonačelnik je obišao prenoćište Crvenog križa u Kosnici, Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba, Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Zagreba i Policijsku upravu zagrebačku, a najavio je da će na Novu godinu u 15 sati posjetiti rodilište Kliničke bolnice "Sveti Duh" - prvo dijete rođeno u 2019. godini.

Uz bogat program, na Trgu bana Josipa Jelačića, uz druženje, pjesmu, zabavu, ali nažalost i mnoštvo petardi, Zagrepčani i njihovi gosti dočekali su Novu 2019. godinu i na Zrinjevcu, Tomislavcu, Strossmayerovu trgu, Europskom trgu, pokraj Hrvatskoga narodnog kazališta...

>> Doček Nove godine u Puli

Tisuće Riječana dočekale novu godinu na Korzu, uz glazbu i vatromet

Tisuće Riječana proslavile su dolazak nove 2019. godine na riječkom Korzu, uz glazbu i veliki ponoćni vatromet, a novogodišnju čestitku s pozornice u središtu grada uputio im je gradonačenik Vojko Obersnel.

>> Doček 2019. godine u Rijeci

U programu novogodišnjeg dočeka na Korzu, koji je organizirala gradska uprava, do ponoći su nastupale grupe Nord i Fit, a nakon ponoći nastupat će Whiteheads i Vojko V.

Gradonačelnik Vojko Obersnel poželio je svima sretnu novu godinu, puno ljubavi i sreće u 2019.. "Večeras počinjemo odbrojavati zadnjih 365 dana do 2020., kada ćemo biti Europska prijestolnica kulture, a onda zabava svaki dan!" rekao je Obersnel.

Nakon dočeka i vatrometa, gradonačelnik Obersnel posjetit će riječku vatrogasnu postrojbu i riječko rodilište, odnosno majku i prvu bebu rođenu u novogodišnjoj noći.

Zbog organiziranog dočeka Nove godine na Korzu i zbog sigurnosti građana promet u užem gradskom središtu je zatvoren i blokiran.

Dubrovčani i gosti Novu 2019. dočekali na prepunom Stradunu

Dubrovčani i njihovi gosti, njih oko šest tisuća, Novu su 2019. godinu dočekali na prepunom Stradunu uz koncert Nine Badrić i Tonyja Cetinskog, a okupljenom mnoštvu čestitao je i dubrovački gradonačelnik Mato Franković.

>> Doček Nove godine u Dubrovniku

Program dočeka počeo je u ponedjeljak na Staru godinu Dječjim dočekom uz Miu Negovetić i Supercover band, kao i tradicionalnom kolendom Folklornog ansambla Linđo, Zbora Libertas i Gradske glazbe Dubrovnik.

U utorak 1. siječnja u podne na Stradunu će se održati tradicionalni novogodišnji koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, pod nazivom „Orlandov bal“, kojim se najavljuje 2019. kao Orlandova godina. U večernjim satima na istom mjestu uslijedit će koncert klape Rišpet.

Prema informaciji gradske Turističke zajednice, u Dubrovniku u hotelskom i privatnom smještaju novogodišnje blagdane provodi oko šest tisuća gostiju, većinom iz regije.

Splićani uz buru i vatromet dočekali Novu godinu

Nekoliko tisuća Splićana i njihovih gostiju novu 2019. godinu dočekali su na Rivi uz pjesme grupe Magazin i Jasmina Stavrosa koji su ih usprkos niskim temperaturama od svega par stupnjeva i buri uspjeli zagrijati, a posebnu draž dočeku dao je spektakularni vatromet.

>> Splićani najluđu noć u godini dočekali na rivi uz Magazin i Stavrosa

Posljednje sekunde stare godine s građanima su na pozornici brojali gradonačelnik Andro Krstulović Opara i župan Blaženko Boban koji su novoj 2019. godini nazdravili šampanjcem.

To je zapravo već treći doček nove godine u Splitu danas s obzirom da je nakon tradicionalnog klapskog pjevanja ispod ure od podne do 15 sati na Pjaci održan legendarni doček rane nove godine "Uranila Nova" i dječja Nova godina u Đardinu.

Zabave je u Splitu na Silvestrovo bilo na svakom uglu jer je na Rivi u 11 sati održan Pop rock cabaret, na istom mjestu u 20 sati DJ Payo je izvodio Hit mixove, a u isto vrijeme je u Božićnom gradu u Perivoju započeo New years eve warm-up.

Centralni događaj je započeo u 21 sat na Rivi gdje se odvijao program dočeka Nove godine, no oni koji su bili željni primjerice plesa svoju su želju mogli ispuniti na Voćnom trgu gdje se u organizaciji Centra plesa i u sklopu festivala Salsa Spliz Silvester nightsa održavao Salsa doček nove godine.

Foto: Ivo Čagalj/Pixsell

Čim je otkucala nova 2019. godina u Foto klubu Split u Marmontovoj ulici otvorena je novogodišnja izložba Ciklus fotografija "Streets" nastao 2017.-2018. godine za vrijeme putovanja sedamnaestogodišnje autorice izložbe Dore Ćurak u nekoliko europskih gradova i u njenom rodnom Splitu.

Doček nove godine osim na Rivi, Voćnom trgu i u Perivoja, gdje je ulaz bio besplatan, organiziran je i u hotelima, kafićima, te nekoliko gradskih klubova i kavana gdje su posjetitelji uživali uz živu glazbu ili DJ- eve, a cijene ulaznica su se kretale od 50 do 700 kuna.

Tijekom dana su župan Boban i gradonačelnik Krstulović Opara posjetili Javnu vatrogasnu postrojbu (JVP) grada Splita, Državnu upravu za zaštitu i spašavanje (DUZS), Zavod za Hitnu medicinu u KBC Split, te Operativno-komunikacijski centar (OKC) splitske policije, dok je za ujutro najavio posjet splitskom rodilištu.

Osječani Novu godinu dočekali na Trgu Ante Starčevića

Osim u svojim domovima i brojnim ugostiteljskim objektima, veliki broj Osječana Novu 2019. godinu dočekao je na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića.

>> Pogledajte slavlje u Osijeku

Doček Nove godine na Trgu Ante Starčevića organizirao je grad Osijek, a građani su bili počašćeni čajem s rumom i kuhanim vinom te vatrometom uz ponoćni valcer. Na dočeku Osječane su zabavljali Igor Delač i "Aura bend" te Tamburaški sastav "Lege".

Brojnim sugrađanima u dočeku Nove Godine na središnjem gradskom trgu pridružili su se osječki dogradonačelnici Žana Gamoš i Boris Piližota.

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell

I ove godine uz sufinanciranje Grada Osijeka, u sklopu Adventa u Osijeku, organiziran je novogodišnji doček za djecu. Djeca su se u Parku kralja Petra Krešimira IV. zabavljala uz dječji glazbeni program. Mališani su Novu godinu dočekali točno u podne uz puštanje balona u zrak, vatromet, konfete i dječji šampanjac.

Osim toga, u organizaciji Grada, u dvorani „Bells”, održan je i doček Nove godine za osječke umirovljenike koji su počašćeni večerom i pićem, a zabavljao ih je Trend acoustic band. Njih je nakon ponoći posjetio zamjenik gradonačelnika  Boris Piližota i zaželio im sretnu Novu 2019. godinu.

Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš čestitajući sugrađanima Novu godinu rekla je kako "u idućoj godini trebamo pokazati više suosjećanja i razumijevanja jednih prema drugima".

"Pokušajmo u ovoj godini biti manje kritični jedni prema drugima, a više gledati pozitivno i pokušati se, baš kao djeca, malo više igrati u životu", rekla je Gamoš.

Zamjenik gradonačelnika Boris Piližota poželio je svima puno zdravlja i sreće i "da im se ostvari ono što si i sami žele".

Predsjednica kod vatrogasaca i policajaca

U Varaždinu je održana Novogodišnja utrka na kojoj je sudjelovalo više od 400 trkačica i trkača iz deset zemalja a pobjednici su Kenijac Samuel Naibei Kiplimo i Katarina Vukančić iz Zagreba. To je jedan od rijetkih sportskih događaja u svijetu koji se održava na prijelazu iz jedne kalendarske godine u drugu. Start je bio na varaždinskom Korzu, a 4,8 kilometara ulicama i trgovima središta grada prvi su pretrčali Kiplimo (12 minuta i 58 sekundi) i Vukančić (15:36).

"Utrka je vrlo dobra, kao i staza. Odlično sam se osjećao jer ovo je Novogodišnja utrka i nadam se da će i nastavak godine donijeti odlične rezultate“, izjavio je pobjednik varaždinske Novogodišnje utrke.

"Za varaždinsku Novogodišnju utrku čula sam prošle godine, ali nisam odlučila trčati. Sada sam došla prvi put i sviđa mi se, super je atmosfera, start u ponoć, trčanje pod vatrometom i ljudi koji navijaju i čestitaju uz stazu“, kazala je pobjednica utrke.

Medalje i novčane nagrade najbržima uručio je zamjenik gradonačelnik Varaždina Zlatan Avar koji je sa sugrađanima i gostima u gradu dočekao Novu godinu na središnjem trgu.

Tradicija varaždinske Novogodišnje utrke počela je 1977. kada su atletski, trkački entuzijasti organizirali prvu utrku sa startom u ponoć s 31. prosinca 1977. na 1. siječnja 1978.

Predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović Novu je godinu dočekala u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Zagreba, a prethodno je posjetila i zagrebačku policiju gdje je građanima čestitala Novu godinu.

Čestitam svima novu godinu, da nam svima bude sretnija i uspješnija, rekla je predsjednica tijekom posjeta operativnom dežurstvu Policijske uprave zagrebačke. Predsjednica je prethodno posjetila i Dom za starije osobe Sveta Ana te se susrela s dežurnim djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Grada Zagreba.

doček u Zagrebu
1/76

Komentara 14

Avatar ZaobilazimKomunjare
ZaobilazimKomunjare
10:36 01.01.2019.

Sretna Nova svima koji vole Hrvatsku!

IM
Immanuell
08:42 01.01.2019.

Svima sretna Nova Godina!!!!

DU
Deleted user
08:28 01.01.2019.

Sretna i uspješna svima osim hdzovcima, sdpovcima, hnsovcima, bandićevcima i njihovim članovima upletenima u korupciju i pljačku. Njima želim kazneni progon, oduzimanje pokradenoga i dug boravak u zatvoru. Također, njihovim stranačkim trolovima koji iz osobnih interesa podržavaju pljačku ovog naroda i države, želim da pronađu onaj trag razuma i poštenja u sebi i prestanu biti podrška daljnjem uništavanju i raseljavanju svog naroda. Živi i zdravi bili 🥂

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije