Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TUČNJAVE, PADANJA, PROMETNA....

Druga strana dočeka: Hitna u Zagrebu imala pune ruke posla, u Splitu petarda eksplodirala u lice

Nova godina
Foto: Danijel Lijović, Josip Regović/PIXSELL, Ivo Čagalj/PIXSELL
1/11
Autori: Vecernji.hr, Hina
01.01.2019.
u 12:06

U Ulici žrtava fašizma u Rijeci oštećeno je devet vozila kojima su razbijena stakla, a pronađen je 23-godišnji hrvatski državljanin koji se dovodi u vezi s tim

U Zagrebu je tijekom sinoćnje proslave Nove godine između ostalog bilo nekoliko manjih tučnjava, u Splitu je jednom muškarcu petarda eksplodirala u lice, a u Rijeci se dogodilo desetak požara te je oštećeno devet vozila, doznaje se danas iz policije i hitne pomoći.

Hitna pomoć je u zagrebačkoj novogodišnjoj noći imala nešto veći broj intervencija nego inače, ali "sveukupno nije prošla loše", dok je policija "najluđu noć" ocijenila "uglavnom mirnom".

Kako je noć odmicala, tako se povećavao i broj alkoholiziranih osoba, uglavnom mlađih, pa se popriličan broj, čak oko 25 posto svih intervencija odnosio upravo na njih, rekla je dežurna liječnica Matija Rimac.

Uglavnom se radilo o intervencijama na otvorenom prostoru.

Nova godina
1/76

Zabilježene su i četiri ozljede, koje su, pretpostavlja se, nastale kao posljedica pijanstva, a radi se uglavnom o padovima.

Došlo je i do dvije, tri tučnjave, također na otvorenom prostoru, ali bez teže ozlijeđenih, rekla je dr. Rimac.

Bila je i jedna prometna nesreća s lakše ozlijeđenom osobom. 

Izbio je i požar u Obrežu u kojem je jedna osoba zadobila opekline, a jedna je zbrinuta zbog inhaliranja dima. 

Vatrogasci su morali intervenirati na krovištu Umjetničkog paviljona.

Hitna zasad nije zabilježila ozljede od pucnjave, petardi i drugih pirotehničkih sredstava, napominje dr. Rimac.

Što se tiče policije, noć je prošla uglavnom mirno i tek s manjim incidentima, poput nekoliko tučnjava, ali bez teže ozlijeđenih.

Nova godina
1/12

Narušavanje javnog reda i mira nije zabilježeno ni na Trgu bana Jelačića gdje se na središnjem dočeku Nove godine, okupilo između 10 i 12 tisuća građana, rekli su iz zagrebačke policije. Također nije bilo ni težih prometnih nesreća, dodali su.

Na Mostu slobode dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovala dva automobila, od kojih jedan s natpisom Taxi Elifaz. U policiji kažu da su dojavu dobili oko 6.30 te da su tri osobe ozlijeđene, od kojih su dvije prebačene u Vinogradsku, a jedna u KBC Dubrava.

U PUZ-u su za Večernji rekli da je na Trgu bana Jelačića jednoj osobi pružena pomoć, navjerojatnije zbog alkoholizma.

Split: Petarda eksplodirala u lice

Šezdeset medicinskih intervencija na području Splitsko-dalmatinske županije od čega 30 u Splitu, više od 30 vatrogasnih intervencija i jedan ozlijeđeni 45-godišnji muškarac u Kaštelima, kojemu je petarda eksplodirala u lice, bilanca su novogodišnje noći na širem splitskom području.

U splitskoj bolnici intervencije tijekom novogodišnje noći bile su većinom pomoć srčanim bolesnicima, a liječnički timovi intervenirali su na terenu i zbog alkoholiziranosti na ulici ili zbog nesreća.

Vatrogasci sa šireg splitskog područja imali su pune ruke pa su tako bili na tridesetak hitnih intervencija zbog bacanja pirotehničkih sredstava, izvijestili su za Hinu i u Vatrogasno-operativnom centru Split.

U novogodišnjoj noći, vatrogasci su pozive počeli primati već od 20 sati, i to zbog požara čempresa kod Osnovne škole Plokite, trave na Sirobuji, dimnjaka u Mihanovićevoj ulici, smeća u Glagoljaškoj. Vatrogasci su izvijestili i kako su od 22,30 sati, pa sve do 1,30 na više gradskih lokacija gasili desetak požara u kontejnerima. Također, petnaestak minuta nakon ponoći pozvani na intervenciju u Ninskoj ulici gdje je planuo balkon, a u prvom satu nove 2019. godine gasili su i požar trave u Ratnoj luci Lora.

Gorjelo je i u Koprivnom, Dugom Ratu, Selcima na Braču, te u Kaštel Kambelovcu. Uglavnom su nastradali maslinici, makija i trava. Zbog požara u Dugom Ratu ženska je osoba zbrinuta u bolnici, no još se ne zna radi li se o teškim ozljedama.

U policiji su zabilježili da je ozlijeđen 45-godišnji muškarac prilikom aktiviranja pirotehničkog sredstva, a osim tog događaja, policija je izvijestila da u novogodišnjoj noći nisu zabilježeni drugi incidenti.

Razbijao aute u Rijeci

Na području Policijske uprave primorsko-goranske organizirano je 17 javnih okupljanja ispraćaja stare i dočeka nove 2019. godine na kojima, kako javlja policija, nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira. Prema procjenama policije u Fužinama je bilo oko 7.000 posjetitelja, u Novom Vinodolskom oko 4.000, a u Rijeci i Opatiji staru godinu je ispratilo i dočekalo novu po 2.500 građana.

Na širem opatijskom području jedna je osoba lakše ozlijeđena prilikom uporabe pirotehničkih sredstava. Na području Rijeke zabilježena su i dva požara kontejnera za smeće.

U Ulici žrtava fašizma u Rijeci oštećeno je devet vozila kojima su razbijena stakla, od kojih su četiri službena vozila policije. Brzom intervencijom policije pronađen je 23-godišnji hrvatski državljanin koji se dovodi u vezu s ovim događajem te je nad njim u tijeku kriminalističko istraživanje. U ovom razdoblju dogodile su se tri prometne nesreće, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Pogledajte i video o tome što stupa na snagu 2019.:

Komentara 8

MA
maximinimax
12:46 01.01.2019.

Piše pune ruke posla pa onda nekoliko manjih intervencija, niti lagati neznate.

DA
DarthVader
11:49 01.01.2019.

A zakaj su vatrogasci intervenirali na krov umjetnickog paviljona? Pa ne vidi se pozar. Je... ti novinarstvo Vecernjeg lista. Dno dna.

Avatar KIopp
KIopp
13:37 01.01.2019.

Malo popiješ, pa naručiš taxi da ne moraš vozit i onda taxist pijan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije