Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Festival Puta Svile

U Zadru na jednom mjestu kineski majstor Tai Chija, indijski plesači...

Zagreb: Na Forumu otvoren Festival Puta Svile
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/12
07.09.2018.
u 21:18

U Zadru, po prvi puta u Hrvatskoj, održava se međunarodna manifestacija Festival Puta Svile

Master Zhang kineski majstor Tai Chija, kineski ples Zmaja, iranski majstor kaligrafije, ruske tradicionalne udruge Kalinke, indijski plesači, bugarski i mađarski majstori borilačkih vještina, hrvatski umjetnici, filmovi iz Kazahstana i Azerbejdžana... I svi na jednom mjestu, u Zadru na rimskom Forumu! U Zadru, po prvi puta u Hrvatskoj, održava se naime međunarodna manifestacija Festival Puta Svile.

Stotinjak predstavnika kulturnih i gastronomskih organizacija, ali i poslovnih ljudi Zadranima i njihovim gostima namjeravaju pružiti nezaboravan ugođaj i pretvoriti Zadar u mjesto susreta različitih kultura s područja koje obuhvaća 65% svjetskog stanovništva, ali i 40% svjetskog BDP-a.

Zagreb: Na Forumu otvoren Festival Puta Svile
1/16

- Uz Forum središte događanja bit će i Kalelarga gdje će se tijekom trajanja Festivala moći vidjeti i tradicionalni ples Zmaja, a moći će se i kušati specijalitete kineske, indijske i iranske kuhinje - istakli su organizatori iz udruga Novog puta svile, Marka Pola poveznice Hrvatske s Putem svile i Europskog poslovnog kluba. Predsjednica i organizatorica Festivala Jasna Vukas s dosadašnjim radom učinila je puno na odnosu Hrvatske s Kinom, a Festival u Zadru još je jedan u nizu poteza u svrhu bolje suradnje s najmnogoljudnijom zemljom svijeta. Zahvalila se i brojnim veleposlanicima.

- Ovu godinu kao most kulture Kine i Hrvatske organiziramo u Zadru i mala Hrvatska izaziva veliko zanimanje Put svile. Put svile ima budućnost bez obzira na njegovu stoljetnu vrijednost. Treba vidjeti najbolje majstore kung fua, Tai chia na Kalelargi i to će biti najzanimljivije mladima - rekla je Jasna Vukas.

Veliku ulogu u organizaciji Festivala odradio je Marko Erdeljac, kroz funkciju predsjednika Europskog Poslovnog Kluba koji je posebno zadovoljstvo istakao okruglim stolom održanim u uvodu otvorenja na kojem je naglašena potreba za dodatna ulaganja u produbljivanje odnosa Hrvatske sa zemljama Puta Svile. 

Početak festivala obilježio je spektakularni vatromet, a uz mastera Zhanga i predstavnike kung fua najveći pljesak ipak su dobile ruske Kalinke.

Pogledajte video o misterioznim ljudima - tko su zelena djeca, svjedokinja Kennedyjeva ubojstva...:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije