Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POPLAVE

U Vukovaru Dunav stao na 645 centimetara

25.08.2002.
u 00:00

VUKOVAR, BATINA, OSIJEK - Vodeni je val prošao kroz Vukovar i može se reći da je najgore prošlo - rekao je Đurica Mišin, predsjednik Županijskoga kriznog stožera za obranu od poplava. Prema Mišinovim riječima, Dunav je nakon prijepodnevne stagnacije u petak u poslijepodnevnim satima počeo rasti, te je dosegnuo vodostaj od 645 centimetara.

Na toj razini zaustavio se oko ponoći i do jučer u podne nije bilo nikakvih promjena vodostaja, kazao je Mišin i dodao kako se pad vodostaja Dunava očekuje u sljedećih nekoliko dana. U Vukovarsko-srijemskoj županiji poplavljeni su Otok sportova i restoran Vrške u Vukovaru, te ada u Iloku.

Dunav je kod Batine i Aljmaša u usporenom opadanju. U Hrvatskim vodama očekuju da bi se Dunav kod Batine trebao spustiti na 660 centimetara i prestati ugrožavati "zečji nasip" u središtu mjesta, u koji je ugrađeno 12.000 vreća s pijeskom. Mještani Batine i dalje nemaju pitke vode, pa se opskrbljuju iz cisterni koje svakodnevno donosi vojska.

Osijeku Drava ni u jednom trenutku nije ozbiljno zaprijetila. Jučer ujutro vodostaj je bio 435 centimetara i stručnjaci kažu da i dalje lagano opada. (B.B., Ž.M., I.B.)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije