Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REORGANIZIRAN RAD BOLNICE

U Vukovarsko- srijemskoj županiji 2 oboljela liječnika, u samoizolaciji 78 zdravstvenih djelatnika

Ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić i županijska ravnateljica HZJZ Kata Krešić
Foto: Branimir Bradarić
1/3
02.04.2020.
u 12:09

Unatoč proboju u bolnicu funkcioniranje bolnice, kako je istakao Šporčić, nije upitno

U Vukovarsko – srijemskoj županiji i dalje je 14 zaraženih korona virusom među kojima su i 2 liječnika vinkovačke bolnice. Upravo je o proboju korona virusa u bolnicu govorio ravnatelj Opće županijske bolnice Vinkovci Krunoslav Šporčić koji je rekao i kako nema ničega dramatičnoga.

- Od ta dva pozitivna slučaja među liječnicima jedan je u bolnici, a drugi je na kućnom liječenju. Isto tako imamo i 18 liječnika u samoizolaciji među kojima je njih 16 koji su bili u kontaktu sa dva zaražena liječnika. U samoizolaciji se nalaze i 34 medicinske sestre tehničara, fizioterapeuta, gipsera i drugih djelatnika bolnice koji su bili u kontaktu s dvoje oboljelih liječnika kao i jedna spremačica i dvije osobe iz uprave, rekao je Šporčić dodajući kako se na liječenju od korona virusa u vinkovačkoj bolnici nalazi 6 pacijenata.

Unatoč proboju u bolnicu funkcioniranje bolnice, kako je istakao Šporčić, nije upitno. U međuvremenu su reorganizirali rad zaposlenih u tri grupe, a sve kao bi se smanjio socijalni kontakt i mogućnost novih zaraza. I stanje s opremom u vinkovačkoj bolnici je zadovoljavajuće u čemu je pomogla oprema koja je jučer stigla iz Zagreba.

Govoreći o stanju u Vukovarsko – srijemskoj županiji županijska ravnateljica HZJZ Kata Krešić kazala je kako je do sada testirana ukupno 181 osoba od kojih samo jučer njih 30. Ukazala je i kako se među osobama u samoizolaciji nalazi ukupno 78 zdravstvenih djelatnika i dodatnih 6 djelatnika u zdravstvu.

- Prva zaražena osoba u Vukovarsko – srijemskoj županiji potvrđena je prije desetak dana. Od 14 oboljelih osoba u županiji osam osoba nalazi u četiri obitelji sa po dvije oboljele osobe dok su ostalo pojedinačni slučajevi za koje je u ovom trenutku iznimno teško, gotovo nemoguće odrediti izvor zaraze, rekla je Krešić.

VIDEO Vodeći hrvatski znanstvenici predviđaju kad bi mogla završiti pandemija

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije