Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJA

U Vojvodini i ove godine zbog Oluje obustavljeno emitiranje programa HTV-a

05.08.2016.
u 23:50

Središnja manifestacija bila je izložba fotografija "Oluja zločin koji traje“ u središtu Novoga Sada, otvorena uz potporu grada i vojvođanske vlade

U Vojvodini su se u petak, na 21. obljetnicu "Oluje“, oglasila crkvena zvona iz pravoslavnih crkava, ponegdje i vatrogasne sirene, održane su mise za prognane i stradale Srbe, otvoreno više tematskih izložbi, a lokalni kabelski operater obustavio je emitiranje programa HTV-a.

Središnja manifestacija bila je izložba fotografija "Oluja zločin koji traje“ u središtu Novoga Sada, otvorena uz potporu grada i vojvođanske vlade.

"Danas se sjećamo žrtava 'Oluje' i izražavamo sućut s obiteljima nestalih i ubijenih. Sjećamo se ne zato što sudimo o tom događaju, već da podsjetimo na to kako lako čovjek može skrenuti s pravog puta i prouzročiti opću nesreću i tragediju", rekao je na otvorenju izložbe član Gradskog vijeća za kulturu Dalibor Rožić

U Subotici je obilježavanje 'Oluje' trajao više dana, uključujući izložbu fotografija i svjedočena srpskih izbjeglica.

"Ovim programom ne želimo stvarati jaz među narodima, već on ima za cilj ukazivanje na stradanja koja su se događala u prethodnom razdoblju, jer se bolja i zajednička budućnost može njegovati na istinom utemeljenim odnosima", rekao je predsjednik Saveza srpskih udruga Sjeverno-bačkog okruga Saša Gravorac.

U pravoslavnim crkvama održane su mise za žrtve "Oluje", a u podne su se na tri minute oglasila crkvena zvona, kao i vatrogasne sirene.

Građani su bili pozvani da na javnim mjestima minutom šutnje odaju počast žrtvama te akcije iz 1995. koju u Hrvatskoj smatraju legitimnim oslobađanjem svog okupiranog teritorija, a u Srbiji progonom lokalnih Srba.

Kao i proteklih godina, najveći kabelski operater "Poštanet“ obustavio je na sjeveru Vojvodine reemitiranje prvog programa HTV-a, u vrijeme kada je hrvatska javna televizija prenosila proslavu iz Knina.

Ni ovoga puta nije bilo službenog obrazloženja takvoga postupka.

>> Šešelj najavio paljenje hrvatske zastave u Bačkoj Palanci

Komentara 34

CU
cungalunga
00:08 06.08.2016.

Mi smo se samo branili, pa dajte bre braćo Srbi shvatite to već jednom. A što se tiče ubijenih il šta već za vrijeme veličanstvene Oluje reći ću vam da ste dobro prošli.

RD
Red Dufrense
01:46 06.08.2016.

drugi put vam necemo dati traktore, necete vise ludovat po cesti i kasnije pricat bajke.

UM
umnjak
01:02 06.08.2016.

Toliko o demokraciji u tom slijepom crijevu Europe. Jadnici.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije