Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u osijeku

U stilu Miše Kovača: Svjedok čak izljubio optuženoga

Vladimir Milankovic i Drago Bosnjak u sudnici
Davor Javorović/PIXSELL
29.04.2013.
u 11:54

Ni jednog se trenutka nije u PU opstruirala istraga nestanka ili ubojstva srpskih civila – rekao je Horvat, koji je početkom rata bio načelnik Operativne službe SZUP-a u Sisku

Vladimir Milanković nije mogao naređivati zapovjedniku “Vukova” Jadranku Garminu, za to nije bilo nikakve šanse – ustvrdio je Dinko Horvat na Županijskom sudu u Osijeku, na kojem se V. Milankoviću i Dragi Bošnjaku sudi za ratni zločin u Sisku 1991. i 1992. Načelnik PU Sisak Đuro Brodarac nije imao, kazao je, nikakve ingerencije nad Vukovima. Garmin je često, nastavio je, dolazio kod Ivana Bobetka, tadašnjeg zapovjednika Kriznog štaba “koji je donosio sve vitalne odluke u obrani cijele regije”.

– Ni jednog se trenutka nije u PU opstruirala istraga nestanka ili ubojstva srpskih civila – rekao je Horvat, koji je početkom rata bio načelnik Operativne službe SZUP-a u Sisku. Tužiteljstvo je stavilo primjedbu na njegov iskaz jer smatra da je umanjio Milankovićevu odgovornost. Na izlasku iz sudnice svjedok je zatražio dopuštenje da pozdravi optuženika. Zagrlio je i izljubio Milankovića pa ga je sudac Zvonko Vekić opomenuo da bude “malo diskretniji”.

– Neka ovo uđe u zapisnik! – inzistirala je predstavnica Državnog odvjetništva.

– Nije ni Mišo Kovač ušao u zapisnik! – reagirao je na to Milankovićev branitelj Milenko Umičević aludirajući na izjavu pjevačke legende nakon suđenja Sanaderu “Jesi zadovoljan, predsjedniče”. Tužiteljica je na to podsjetila da su Mišu snimile kamere.

– Sve je jasno! – zaključila je.

>> "Bošnjakovi prijatelji pokušali su me zaplašiti da ne svjedočim"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije