Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cimavax EGF

U Srbiji počela primjena kubanskog lijeka za rak pluća

Pluća
Foto: Thinkstock
10.12.2015.
u 19:24

U Srbiji je počela primjena kubanskog lijeka "Cimavax EGF" za rak pluća, a pod nadzorom njegova tvorca kubanskog liječnika-imunologa Pedra Camila Rodriguesa

U Srbiji je počela primjena kubanskog lijeka "Cimavax EGF" za rak pluća, a pod nadzorom njegova tvorca kubanskog liječnika-imunologa Pedra Camila Rodriguesa i primile su ga dvije pacijentice u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa.

Cimavax EGF do sada je registriran na Kubi, u Peruu i u Paragvaju, a Srbija je jedna od zemalja u kojoj se eksperimentalno primjenjuje kroz multinacionalno kliničko ispitivanje u koje je uključeno oko 3500 pacijenata.

Pacijentice koje su u četvrtak primile lijek prije tri dana podvrgnute su tzv. indukcijskoj terapiji, čiji je cilj da se 72 sata prije primanja lijeka pripremi organizam.

Pacijentice je posjetio i srbijanski ministar zdravlja Zlatibor Lončar istaknuvši da je interes za ovaj kubanski lijek iznimno velik, uključivši u regiji.

>> Kuba ima cjepivo protiv raka pluća koje žele i druge zemlje

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar shimano
shimano
21:45 10.12.2015.

Inače Air Serbia (Er Srbija) dobila dozvolu američkih vlasti za direktne letove Srbija-USA.

OK
okus
22:54 10.12.2015.

Mnogo uspjeha. Zelim ozdravljenje svima.

KI
kimi
19:56 10.12.2015.

Iskreno se nadam da likovi poput "domoljuba" niti članovi njihovih porodica nikada neće imati potrebe da se hvataju za slamku spasa kao što je ova još neispitana vakcina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije