Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zdravko Mamić:

'U šoku sam. Danas se vidim prije u bosanskom zatvoru nego u hrvatskom'

Zdravko Mamić
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/7
07.06.2018.
u 15:00

Kad bih ja htio ispucati i nanijeti nekim ljudima bol i zlo, koji su to zaslužili i koji su ovo napravili, iste bih sekunde bio slobodan, a oni u zatvoru, ali ja bih onda izgubio čast i ponos, rekao je Mamić

Vjerojatno sam u jednom stanju šoka, veliki broj novinara želi kontakt sa mnom. Nedostaje mi sna. U tri dana i tri noći nisam pet sati spavao. Ne zato što ne mogu, već zato što mi ne daju mira. I drugo, ovdje se jede od jutra do mraka. Stalno su puni stolovi svih bakanalija, ja shvaćam ljude, žele mi dati ljubavi i dobrote,  a meni to stvara frustraciju. Pun želudac, kasna večera... doći će zdravlje u pitanje, ali i estetika – rekao je Zdravko Mamić danas novinarima u Međugorju, dan nakon presude kojom je dobio kaznu od 6 i pol godina zatvora, prenose 24 sata.

Mamić je rekao kako ga nitko iz policije nije kontaktirao, ali da zna da u restoranu iza njega stoji tajna policija koju je "odmah prepoznao".

Zdravko Mamić
1/15

Na pitanje o tome koji su mu sljedeći koraci, odgovara da će sigurno ostati u BiH.

– Želja mi je da budem stalno u Međugorju, ali nikad se ne zna. Nemam kamo iz BiH – kazao je Mamić.

– Nije isključeno ni da ću ostati u BiH. Danas se vidim prije u bosanskom zatvoru nego u hrvatskom. Iako, ne vjerujem da ću završiti u zatvoru. Siguran sam da će ta presuda pasti, ako ne prije, onda na Europskom sudu za ljudska prava.  Ne znam kako to točno ide, čeka li se ta presuda ili ću morati dio odležati. Potpisao bih vam sada, ako mi Europski sud za ljudska prava ne ukine presudu, da budem do kraja života u najgorem zatvoru. Ovdje je prekršeno sve što se moglo prekršiti. Sud je donio političku odluku. Izvršio je atentat na ljude, na moju obitelj i ne vidim ni teorije da na Vrhovnom sudu presuda bude potvrđena. Iako više ne vjerujem hrvatskim sudovima. Vidio sam na stotine takvih presuda koje je ukinuo Europski sud za ljudska prava, a slučajevi su bili puno manji od mog – dodao je.

– Kad bih ja htio ispucati i nanijeti nekim ljudima bol i zlo, koji su to zaslužili i koji su ovo napravili, iste bih sekunde bio slobodan, a oni u zatvoru, ali ja bih onda izgubio čast i ponos. Uvijek sam prezirao drukere i cinkere, a oni znaju na koga se to odnosi – poručio je također Mamić.

Ključne riječi

Komentara 230

SP
Spezispezi
15:15 07.06.2018.

Sudstvo je upravo zapalilo jednu tvornicu koja je veća od Končara, Rimca, Janafa i HEP-a skupa. Toliko je taj sustav zarađivao, tko će sada te novce donijeti u RH ?! Plenki, Milanče, možda Mesić ili Pusić ...haha

Avatar Toni Broo
Toni Broo
15:17 07.06.2018.

Tako je Mamiću, sve učini da tvoj slučaj dođe na sud u Strasbourg. Ovdje je sve od dorh-a, medija, politike i sudstva kontaminirano i premreženo jugo-udbaškim kadrovima sa komunističkim mentalnim sklopom koji imaju veliku moć te hajkom, selektivnim istragama ii presudama mogu svakoga uništiti. Pa samo zbog toga jer je optužnicu potpisao tužitelj koji za to nije imao ovlasti cijela optužnica pada i ide se na novo suđenje, na sudu u Strasbourg jedino pravdu i pravo možeš dobiti, a u Hrvatskoj kadija tuži, kadija sudi.

Avatar Django
Django
15:26 07.06.2018.

Mamić je sve točno rekao. Nema teorije da ova presuda prođe na višim instancama, ona sigurno pada. To zna i DORH i sud, zato i je kazna 6,5 godina, kako bi ga se bar do pravomoćne presude moglo strpati u zatvor. A onda bi se do pravomoćnosti otezalo dvije, tri godinice. A onda bi bilo, jbg, sorry, ujeo vuk magare. Eto, to je Cvitanov plan. Jer, da je kazna manja, Mamić bi pravomoćnost mogao čekati na slobodi. No odvjetnik Miljević je stari lisac i borac protiv udbaških tužitelja, i očito je dao dobar savjet - da se pravomoćnost presude dočeka na slobodi u BiH. Inače, u sličnim slučajevima po njemačkom pravosuđu, otac Steffi Graf za utaju poreza 45M Eura 3,5 godina, Uli Hoennes za utaju 250M Eura, 3,5 godine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije