Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČIN MRŽNJE I IZAZIVANJE NEREDA

Krivcima za incident u Uzdolju prijeti do pet godina zatvora

Uzdolje: U restoranu Petko napadnuti ljudi koji su gledali nogometnu utakmicu
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
1/7
24.08.2019.
u 17:10

Incident u Uzdolju označen kao kazneno djelo izazivanja nereda i čin mržnje

Glasnogovornica PU Šibensko-kninske Marica Kosor istakla je oko 16.30 sati da se nakon izvršenih konzultacija, događaj od 21.08.2019. oko 22,30 sati kvalificira kao izazivanje nereda. Za to kazneno djelo počinjeno iz mržnje prema većem broju osoba, uz uporabu oružja ili opasnog oruđa što je dovelo do znatne imovinske štete, počinitelj će se kazniti kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina. 

- Intenzivno tragamo za počiniteljima i istraga je u tijeku. Sva saznanja prikupljamo kako bi slučaj priveli kraju. Rekla nam je ovo glasnogovornica PU Šibensko-Kninske Marica Kosor na upit o novostima u slučaju prepada desetak maskiranih napadača na goste kafića u Uzdolju kod Knina napadnutih uz psovke jer se navijalo za Crvenu Zvezdu.

Vlasnik kafića i sam ozlijeđen uvjeren je da su on i njegovi gosti među napadnuti zbog srpske nacionalnosti, a dan nakon napada posjetio ih je i najavio pomoć i predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac. Slučaj u Đevrskama također u srijedu navečer gdje se goste vrijeđalo na nacionalnoj osnovi uz tvrdnju da će Srbi opet bježati na traktorima je podsjetimo riješen jer  je vlasnica kafića zapisala registarske oznake golfa u kojem su došli tri mladića u alkoholiziranom stanju. Dvojica su dobila i prijave.

U slučaju u Uzdolju je pak policiji otežana istraga jer su napadači koji su palicama tukli goste imali fantomke. Ipak, tijekom sukoba jednom je kapa, kako su nam rekli u kafiću, ipak skinuta ili mu je pala, pa policija navodno ima njegov opis. I ravnatelj policije po nalogu premijera Plenkovića bio je u petak u Kninu i potvrdio je kninskom gradonačelniku da policija ima naznake o napadačima.

U otkrivanje počinitelja uključile su se, kako neslužbeno doznajemo, i sigurnosne službe.

- Strukture su na tragu i prisluškuju se i telefoni. Očekuje se akcija policije odjednom prema svim počiniteljima- rekao nam je izvor upoznat sa slučajem.

Razgovarali smo i s gradonačelnikom Knina Markom Jelićem koji je ovaj napad nazvao kukavičkim.

- Uznemireni su građani srpske, ali i hrvatske nacionalnosti. To što su napravili je bijedno i kukavički, a od policije i pravosuđa očekujem što skorije otkrivanje i oštro kažnjavanje počinitelja- rekao nam je kninski gradonačelnik. 

Ključne riječi

Komentara 107

ŠT
ŠtoReći
13:29 24.08.2019.

ako su crtači nikad nećemo saznati tko su

ŠT
ŠtoReći
13:29 24.08.2019.

ako su crtači nikad nećemo saznati tko su

Avatar Melankolija
Melankolija
17:32 24.08.2019.

Moglo bi se to gledati i kao terorizam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije