Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 90
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Eksplozija i požar u sisačkoj Rafineriji

U sisačkoj rafineriji odjeknule dvije eksplozije pa se zapalila nafta

požar
Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL
1/5
16.01.2010.
u 20:32

Vatra je izbijala iz cijevi koja izlazi iz spremnika za prerađenu naftu koja još nije dosegla kakvoću za tržište, te se ponovno vraća u sustav prerade.

SISAK – U subotu u 19.50, iz kruga sisačke Rafinerije čule su se dvije eksplozije nakon kojih je izbio požar na postrojenju FCC u sklopu Kombiniranog postrojenja KP 6.  Vatra je izbijala iz cijevi koja izlazi iz spremnika za prerađenu naftu koja još nije dosegla kakvoću za tržište, te se ponovno vraća u sustav prerade. Ozlijeđenih i stradalih u eksploziji i požaru nema, rekao nam je Damir Butković, direktor Rafinerije, a vozila hitne medicinske pomoći koja su preventivno došla na požarište, vratila su se u bazu  prazna.

-FCC nije radio posljednja četiri dana zbog tehničkih teškoća tako da vjerujem da šteta neće biti velika, a uzrok požara i štetu ćemo utvrditi tijekom nedjelju, naglasio je direktor Butković. Također je istaknuo kako požar nije oštetio novo postrojenje koje se gradi u blizini u sklopu modernizacije Rafinerije niti će usporiti modernizaciju.

Požar su gasili vatrogasci iz Rafinerije, a kasnije su im se pridružili i vatrogasci javne vatrogasne postrojbe grada Siska. Zajedno s rafinercima hladili su postrojenje, dok je plamen još bio vidljiv, ali pod nadzorom jer su vatrogasci pustili da izgori razlivena nafta, odnosno gorivo koje se vratilo u spremnik za proizvode koji treba doraditi.

U Rafineriji požar ocjenjuju kao manji kakav je moguć u rafinerijama, a koji u pravilu ne nanese preveliku štetu. Iz sektora korporacijskih komunikacija Ine istaknuli su kako je požar u 22.05 sati u rafineriji ugašen.

Ključne riječi

Komentara 9

LO
lopata
09:42 17.01.2010.

Ljudi pa vi ste ludi to uopce nije istina. Obmanjuju vas odite se ispovjedat jer grijesite.

OB
-obrisani-
22:20 16.01.2010.

gricko mnogo toga bi ti probao samo se plasis da ne dobijes po prsticima.Jelda imas ti iskustva u tome.

OB
-obrisani-
21:59 16.01.2010.

Proba. Proba. Proba.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije