Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U sukobima s ISIS-om

U Siriji poginuo Slovenac koji se borio kao dobrovoljac na strani kurdskih snaga

islamska država
Reuters
02.08.2016.
u 19:15

Slovenska policija navela je da o Grudenovoj smrti nema obavijesti, ali da to provjerava.

Ljubljančanin Martin Gruden koji se u Siriji borio kao dobrovoljac na strani kurdskih snaga poginuo je 27. prošlog mjeseca u sukobima s ISIS-om u okolici Manjiba, objavili su u utorak kurdski izvori, a prenose slovenski mediji.

Kurdska milicija YPG je preko društvenih mreža objavila da su u ofenzivi na sirijski grad Manbij, koji  je trenutno u rukama Islamske države, poginula dva zapadna dobrovoljca, Slovenac Martin Gruden, poznat pod ratnim imenom Rodî Çekdar, i Britanac Dean Carl Evans, te objavila njihove fotografije u uniformama.

Slovenska policija navela je da o Grudenovoj smrti nema obavijesti, ali da to provjerava. Isto stajalište ponovilo je i slovensko ministarstvo vanjskih poslova, ne želeći komentirati vijest.

Nekoliko je mlađih slovenskih državljana, uglavnom preobraćenika na islam, sudjelovalo u ratu u Siriji, uglavnom na strani islamista, a jedan od njih je nedavno nakon povratka u domovinu izručen Italiji zbog istrage u kojoj se sumnjiči da je u toj zemlji novačio borce za IS.

>> Vratio se iz Sirije: U Sarajevu uhićen džihadist (19) koji se borio za Islamsku državu

Komentara 6

OB
ObrenM
21:07 02.08.2016.

Kao dragovoljac se je borio besplatno-malo sutra.

DU
Deleted user
21:22 02.08.2016.

Moja sućut a sej morao u belom svetu borit kad nij stigel 2 dana u našoj obrambi je kratko trajala.

AL
algore
11:06 03.08.2016.

Ne bih vjerovao da nisam procitao, komentator na hrvatskom likuje da zivi isil da bi napakostio Rusiji... A textopisac izvjesi isil zastavu u spomen covjeku koji se s Kurdima borio protiv tih izopacenih humanoida... Nadam se da ce vas obojicu snaci nesto bolno i fatalno!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije