Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BUKA OKO PRAZNIKA

U šest županija djeca će uživati u duljim zimskim praznicima

noćno skijanje
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/4
14.09.2016.
u 17:54

Godinama već zimski praznici ne traju svake školske godine isto, nekada su to dva, nekada tri tjedna

Priča o zimskim praznicima, koji ove godine prema školskom kalendaru donesenom sredinom travnja ove godine, završavaju u srijedu 11. siječnja dobila je svoj nastavak.

Šest županija, Varaždinska, Požeško -slavonska, Bjelovarsko-bilogorska, Vukovarsko-srijemska, Primorsko-goranska i Istarska na vrijeme su, a to znači do 1. lipnja, od Ureda za državnu upravu zatražili da se zimski praznici na njihovu području produže i da drugo polugodište počne 16. siječnja. U ostalim županijama koje tu mogućnost odgode nisu tražile učenici će se u školske klupe vratiti 12. siječnja.

Buka oko zimskih praznika podigla se kad je počela nova školska godina, iako su nastavnici, roditelji, učenici, škole, gradovi i županije još sredinom travnja, kad je donesen školski kalendar, vidjeli kako će školska godina izgledati.

Inače, već godinama zimski praznici ne traju svake školske godine isto, nekada su to dva, nekada tri tjedna, a vrijeme bi, prema mišljenju mnogih, bilo da se školski kalendar donese na dulje razdoblje a ne za svaku novu školsku godinu.

>> Nova školska godina počela za oko pola milijuna učenika

Ključne riječi

Komentara 3

MD
mozda_da_ne
20:09 14.09.2016.

a ovima koji nisu produženi praznici kraj školske godine mogao bi ranije završit ili, ili će onoj djeci produženi praznici prisjest haha. stvarno ko da nismo u istoj državi, strašno

DU
Deleted user
19:57 14.09.2016.

Pa ovo je samo do nove godine...po julijanskom kalendaru, hihihi

TR
tragurion1954
18:49 14.09.2016.

Skratiti samo na period od Božića do Tri kralja. A prodžiti ljetne praznike. Razlog, praktican, olakšati ljetni turizam, pokvariti zimovanja bogatuna na skijalištima! Rezultat: prilično veći prihod od turizma!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije