Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GOSPA VOĆINSKA

U razgovoru s Bogom djeca su najveće bogatstvo

svetiste
Foto: Maja Šantoši/Pixsell
1/5
15.08.2011.
u 13:39

U razgovoru ljudskom mnogo je toga nemoćnog i nesposobnog, upozorio je požeški biskup msgr. Antun Škvorčević

Voćin  -   U svetištu Požeške biskupije Gospe Voćinske u Voćinu danas je svetkovinu Marijina uznesenja i blagdan Velike Gospe slavilo nekoliko tisuća vjernika među kojima su najbrojnije bile obitelji s brojnom djecom. 

– Braćo i sestre. Vi ste i danas, s mnoštvom Isusovih pobožnika i Marijinih štovatelja došli u ovo svetište. Mnogi su diljem Hrvatske u drugim svetištima. Svi želimo nastaviti dijalog, razgovor s Bogom, pa se pitamo što se to nama u Hrvatskoj može, kada mi s Bogom razgovaramo, pa se s Bogom razumijemo, s njime odluke donosimo i s njime surađujemo, rekao je biskup msgr. Škvorčević.

U propovjedi je naglasio da se u Hrvatskoj, na različitim razinama,  vode razgovori o tome kako, možda, i  nije dobro imati djece.

-Sve neke račune prave, tko zna u ime čega i zašto? I na koncu, u Hrvatskoj smo svjedoci da ima manje rođenih. Možda se u naš razgovor ljudski uključilo mnogo toga našega nemoćnoga, nesposobnog, pa pravimo zaključke jer ne vidimo dovoljno i nemamo hrabrosti dovoljno. Vi s petoro i više djece, vi ste se u razgovor s Bogom uključili i u ime ljubavi s Bogom napravili opredjeljenje za ljubav bogatu s djecom. Dok mnogi misle u Hrvatskoj, da je potrebno umnažati materijalna bogatstva, vi ste s Bogom razumjeli, da je daleko veće bogatstvo čovjek, naglasio je biskup msgr. Antun Škvorčević čestitajući obiteljima što nisu podlegli sebičnom, uživalačkom mentalitetu, okrenutom prema materijalnom već su sebe i Hrvatsku obogatili novim životom.

 

Ključne riječi

Komentara 10

OP
OPTi
18:22 15.08.2011.

Upali mi se alarm čim svećenici počnu spominjati djecu!!! Osim toga, netko tko je izabrao život u celibatu, a svim silama zagovara štancanje djece je odvratno licemjeran...

DU
Deleted user
19:34 15.08.2011.

Jesu. Djeca su najveće bogatstvo. Nema onog tko će to poreći.

OP
OPTi
00:33 16.08.2011.

@Bisera - Velika većina naših političara su gamad posebne sorte, ali ovo nije članak o njima... @Hajduk_058 - Pusti djecu da uživaju dok mogu. Ako ti smeta popodnevna dječja graja, to govori više o tebi nego o društvu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije