Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTAC DIREKTORA U INI

U pratnji policije: Ovo je uhićeni umirovljenik sa skoro pola milijarde kuna na računu. Novinarima vikao: 'Lešinari!'

Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/12
28.08.2022.
u 19:53

Uhićeni na sud došli dobre volje, umirovljenik s pola milijarde kuna na računu uzvikivao novinarima: 'Lešinari!'

Nakon jučerašnjih uhićenja, petero osumnjičenih za malverzacije u Ini stigli su danas ranije na Županijski sud u Zagrebu na ispitivanje. 

Oni su, podsjetimo, u velikoj akciji USKOK-a i policije uhićeni pod sumnjom da su Inu kroz prodaju prirodnog plina po niskoj cijeni tvrtku oštetili za oko milijardu kuna. Dio novaca, točnije 482 milijuna bili su prebačeni i uhićenom umirovljeniku Dane Škugoru, ocu direktora Sektora za prirodni plin Damira Škugora. 

Zagreb: Uhićeni u akciji USKOK-a dolaze na Županijski sud
1/12

Njega se zbog pranja novca sumnjiči da je pravi izvor novaca pokušao prikriti jer je u rujnu i listopadu prošle godine uložio 150.000 eura u kuću s apartmanima. 

Dane Škugor tako je danas zajedno s ostalim osumnjičenicima stigao u zgradu suda u jednom policijskom vozilu. Dok su ostali osumnjičenici - Damir Škugor, Goran Husić, Josip Šurjak i Marija Ratkić u zgradu ulazili bez riječi i odgovaranja na pitanja novinara, stariji Škugor odlučio im je odbrusiti:

- Lešinari, lešinari! - vikao je na novinare dok su ga policijski službenici odvodili. 

Inače, ranije je Večernji list pisao kako je Damir Škugor zanijekao krivnju te  u svojoj obrani naveo da je plin tvrtki OMS upravljanju prodavan po fiksnim cijenama te da su one bile poslovna politika Ine, a ne njegova osobna odluka

>> VIDEO Ina u malverzacijama oštećena više od milijardu kuna: Na račun Škugorova oca položili 100 milijuna kn

 

Komentara 60

KO
koraknaprijed
20:05 28.08.2022.

Ovog starom majmuna ne treba samo zatvoriti,njega treba naučiti kulturi,smece smrdljivo.

Avatar NenadNikolicZagreb
NenadNikolicZagreb
20:07 28.08.2022.

Previše je novaca ukradeno, previše ministara uključeno, Plenkovićev miljenik koji je propao u Zagrebu je bio na divnoj uhljebničkoj poziciji s koje je širom otvorio sva vrata pljački. A sad kakve su kontrole unutar INE, koji povarenjak prodaje plin i to nakon početka rata u Ukrajini po akcijskim cijenama da bi na razlici cijena od 2000 posto zavrtili puni krug. I sada se vidi da je Plenković potpuno nesposoban odabrati ljude na ključne funkcije koji su barem časni a o bilo kakvom znanju da niti ne govorim. I u konačnici, HDZ je od početka podržavao razne pretvorbene funkcionere, to radi i danas kod ovako ogromnih pljački. I osuđeni, su kao stranka. Zašto nastavljaju pomaganje ovakvim pokvarenjacima u pljački Hrvatske time što od njih predloženi dužnosnici ne rade časno svoj posao?

Avatar VLbriše
VLbriše
20:13 28.08.2022.

Tu banku treba zatvorili, protjerati i svu imovinu zaplijeniti .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije