Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
traže referendum

U ponedjeljak ujutro prosvjed protiv zagrebačke kompostane u Novskoj

kompostana
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/Pixsell
1/2
17.02.2019.
u 12:11

Bivši gradonačelnik Vlado Klasan (DLS) smatra kako je riječ o potezu sadašnjeg gradonačanika Marina Piletića (HDZ) kojim si on želi „kupiti mjesto u Saboru“ te najavljuje prosvjed koji će se održti u ponedjeljak u 10 sati u središtu Novske.

Informacija iz Večernjeg lista kako će Grad Zagreb svoju kompostanu graditi na području Poduzetničke zone Novska, većini je Novljana bila prva informacija o tome te je izazvala brojne reakcije.

Bivši gradonačelnik Vlado Klasan (DLS) smatra kako je riječ o potezu sadašnjeg gradonačanika Marina Piletića (HDZ) kojim si on želi „kupiti mjesto u Saboru“ te najavljuje prosvjed koji će se održati u ponedjeljak u 10 sati u središtu Novske.

„Zagrebačka kompostana će godišnje prerađivati više od 300 000 tona zagrebačkog smeća. Razumijem Grad Zagreb koji nema druge opcije nakon što su to odbili mještani Brezovice, no pitanje je kako se na javni poziv Zagreba nije javio nijedan drugi grad ili općina osim Novske? Nitko o tim planovima gradonačelnika nije imao ni pojma te ćemo tražiti referendum protiv kompostane koju nitko u Hrvatskoj nije htio.“ – rekao je Klasan dodavši kako kompostana može ugroziti budućnost Novske te da ne vjeruju informacijama da neće biti posljedica po okoliš i zdravlje građana. 

„Opet nam prodaju laži i samovoljno od Novske prave centralno smetlište, ne samo Zagreba, već u budućnosti i cijele Hrvatske. Ne želimo takvu budućnost“ – dodao je bivši gradonačelnik Novske. 

Aktualni gradonačelnik Marin Piletić priznaje da je možda trebao ranije obavijestiti javnost o ovoj namjeri, no da je htio čekati sjednicu Zagrebačke skupštine 26. veljače koja će odlučivati o prijedlogu Novske da Zagreb izgradi u njihovoj poduzetničkoj zoni kompostanu.

„Riječ je o investiciji od 50 milijuna eura, koja će zaposliti 40-ak ljudi. To nije odlagalište otpada nego tvornica komposta i bioplina. Da je to štetno za okoliš i zdravlje Novljana nije točno jer  takva postrojenja postoje u svakom većem selu u Austriji, a mi ćemo uskoro krenuti s tribinama i informiranju javnosti kako bi se uvjerili u neopasnost ovakve tvornice u Novskoj.“ – rekao je novljanski gradonačelnik M. Piletić.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Duran Duran
Duran Duran
14:36 17.02.2019.

Ma da, taman kad je sustav zbrinjavanja smeća zaživio na Jakuševcu, ne treba se brinuti za blokade, ustrojen je politički red, svi su zbrinuti....... sad bi svu tu idilu trebalo upropastiti !!!!

SA
samoborka
13:38 17.02.2019.

Odhebite vise svi s tim svojim prosvjedima. Necemo ovo necemo ono! A sto hocete!? Ne znate ni vi sami!

PR
propalismoFranjoskroz
12:54 17.02.2019.

Bezigradski uhljebi se međusobno grizu???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije