Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI GUBITCI

U Podravini moguće proglašenje elementarne nepogode: Zbraja se šteta od tuče, najgore u Legradu

Mještani još zbrajaju razmjere štete koju je tuča nanijela jučer u Velikom Bukovcu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/4
27.05.2022.
u 09:09

Štete su, ali u nešto manjem obimu, evidentirane i na području općina Đelekovec, Molve i Drnje i njihove točne razmjere ovih će dana utvrditi općinska povjerenstva

Jako nevrijeme praćeno vjetrom, kišom i tučom koje je u srijedu zahvatilo područje sjeverozapadne Hrvatske, izazvalo je štete i u Koprivničko-križevačkoj županiji, a najviše su stradale poljoprivredne kulture u općini Legrad.

Općinski načelnik Ivan Sabolić izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite kako je u obilasku terena uočena velika materijalna šteta na usjevima u mjestima Selnica Podravska i Mali Otok, rekli su u petak iz Stožera.

Štete su, ali u nešto manjem obimu, evidentirane i na području općina Đelekovec, Molve i Drnje i njihove točne razmjere ovih će dana utvrditi općinska povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda.

Nakon toga će, vrlo vjerojatno, načelnici spomenutih općina od koprivničko-križevačkog župana Darka Korena zatražiti proglašenje elementarne nepogode.

>> VIDEO Tuča pogodila područje Međimurja

Komentara 1

DU
Deleted user
09:30 27.05.2022.

80-tih prošlog stoljeća je bila razvijena protugradna zaštita na teritoriju bivše općine Koprivnica. Osigravajuća društva, šume i mnogi drugi nisu željeli sudjuvati u sufinaciranju opće društvene zaštite dobara. 90-tih je protugradna zaštita postala nepotrebna. S protugradnom zaštitom i bez nje šteta od tuče će biti, možda u manjoj mjeri slično kao i požara i šteta od požara bez obzira što postoje vatrogasci.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije