Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Državna matura

U petak na ispit iz informatike i psihologije izlazi 6800 maturanata

matura
Arhiva VL
15.02.2010.
u 20:17

Osobe koje su srednju školu završile prijašnjih godina, a žele položiti državnu maturu i ta dva izborna predmeta zbog upisa na fakultete, ispite će polagati u Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Slavonskom Brodu.

Testovi iz psihologije i informatike, izbornih predmeta na državnoj maturi, koje će maturanti polagati u petak 19. veljače, danas su krenuli put najudaljenijih destinacija - otoka. Testove će preuzeti isključivo ispitni koordinatori, kao i na ostalim područjima Hrvatske, i na taj način se želi spriječiti bilo kakva manipulacija ili zloupotreba ispitnim materijalima.

Na ispite će u petak izići ukupno nešto manje od 6800 maturanata. Psihologiju će polagati više od 4000 učenika, od čega 2553 gimnazijalca. Za informatiku se odlučilo 887 gimnazijalaca i gotovo 1850 učenika strukovnih škola. Psihologija i informatika bitne su za upise na pojedine studije.

U isto vrijeme ta dva predmeta polagat će i osobe koje su srednju školu završile prijašnjih godina, a koji sada zbog upisa na fakultete ili zbog nekih drugih razloga žele položiti državnu maturu i ta dva izborna predmeta. Oni će testove pisati u pet centara u Hrvatskoj – Zagrebu, Splitu, Rijeci, Osijeku i Slavonskom Brodu. Rad oko 800 ocjenjivača testova bit će plaćen i za to je osigurano oko sedam milijuna kuna.

Komentara 5

CM
crni_marko
21:25 15.02.2010.

Jadna dica. Opet su pokusni kunići. Uništavamo generacije prijevremenim stresom i nedorečenim zakonima.

KE
kendikein
21:35 15.02.2010.

Prijevremeni stres?? ne nego ih treba pustiti da se provlače sve 4 godine srednje i još 6 godina faksa uz maminu ispričnicu i tatin bemve...

OB
-obrisani-
21:37 15.02.2010.

Pozz , u tijeku je nova igra imenom eRepublik , uglavnom igra je virtualni svijet , među mnogim zemljama tako postoji i eHrvatska , trenutno je jedna od vodećih sila svijeta , ali pod sve češćim napadima od strane eSrbijeije , eMađarske i eSlovenije. Mi smo osvojili dio eSlovenije ali nemamo dovoljno igrača da još osvajamo , ...tvoja eDomovina te treba , prijavi se preko ovog linka i igra će ti oduzimati samo 2 minute dnevno , klikni work i train za boljitak eHrvatske! http://www.erepublik.com/en/referrer/zrinsky P.S. igra ti omogućava da radiš sve što možeš I u stvarnom svijetu , možeš se baviti politikom , biti vojnik ili pak poslodavac , na tebi je da se odlučiš na nebrojenu lepezu mogućnosti i što je najbolje – igra je potpuno besplatna !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije