Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudesna šuma

U ovoj se šumi crta i priča, ali najbolje su kompjutorske igrice!

'cudnasuma1_alb_zag_270511'
''
27.05.2011.
u 16:45

– Ne smijemo se svađati, naučili smo kako se pomiriti, kako dijeliti igračke te da moramo upotrebljavati lijepe riječi – naučila je Marinela u autobusu

– Igrali smo se na kompjutorima različite igrice i bilo je super, a sada su nam tete rekle da nacrtamo svoju obitelj – oduševljeno su pričali učenici prvog i drugog razreda OŠ Side Košutić u Radoboju kada smo ih posjetili u autobusu nazvanom Čudesna šuma, koji je na tri sata stao ispred njihove škole i otvorio im svoja vrata te ih tako, na njihovo oduševljenje, odvojio od uobičajenih školskih učionica. Naime, Obiteljski centar Krapinsko-zagorske županije provodi projekt "Autobus igraonica Čudesna šuma" te obilazi zagorske osnovne škole. Od ponedjeljka do petka obišao je sedam zagorskih škola, a sljedeći tjedan u njemu će se moći igrati djeca iz još šest škola.

Poticanje socijalizacije

– Riječ je o provedbi mjera Nacionalnog plana aktivnosti za prava i interese djece čiji su nositelji općine i gradovi, a njima se organiziraju brojni kvalitetni sadržaji dostupni djeci. Tako ih se potiče na socijalizaciju, širenje znanja, stvaralačko izražavanje te aktivan odmor i razonodu – objasnila je v. d. ravnateljice Obiteljskog centra Gordana Maligec. Radionice koje su osmišljene za osnovnoškolce i djecu s teškoćama u razvoju posvećene su obitelji i djeci, a djecu u autobusu dočekuju likovna radionica, slušaonica, pričaonica, igraonica i informatička radionica.

– Ne smijemo se svađati, naučili smo kako se pomiriti, kako dijeliti stvari i igračke te da moramo upotrebljavati lijepe riječi – objasnila nam je Marinela iz drugog razreda što je sve naučila taj dan. Ipak, dječacima je bilo najdraže igrati videoigrice.

Dječje navike

– Cilj radionica jest spriječiti nasilja među djecom, a ujedno doznamo kako provode vrijeme, jesu li puno na internetu, igraju li agresivne igrice... – objasnila nam je Nikolina Švaljek, jedna od ukupno šest volonterki koje djecu dočekuju u autobusu i igraju se s njima. A igranje u autobusu Čudesna šuma sljedeći tjedan očekuje djecu iz PŠ Mala Erpenja, OŠ Zlatar, OŠ Kumrovec, PŠ Velika Horvatska te OŠ Marija Bistrica.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije