Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šteta ogromna

U nizu snažnih tornada u SAD-u poginulo najmanje 28 ljudi

tornado u SAD-u (1)
Reuters/PIXSELL
Autori: IČ/VLM, mvi/VLM
03.03.2012.
u 08:37

Područje američkog srednjeg zapada pogodila su u petak 83 tornada.

Najmanje 28 ljudi poginulo je u nizu snažnih tornada u američkim saveznim državama Indiani, Kentuckyju i Ohiju, javlja CNN. U Indiani je poginulo najmanje 15 osoba, u susjednom Kentuckyju 12 i jedna osoba u Ohiju, objavila je tamošnja policija.

Vlasti su objavile upozorenje da su svi koji se nađu na putu tornada u iznimno i po život opasnoj situaciji i da odmah moraju potražiti zaklon. Materijalna šteta je ogromna. Mnoge kuće su srušene, a automobili oštećeni.

- Sjeverni i centralni dio Indiane potpuno su uništeni, a šteta se priteže i od zapada prema istoku - objasnio je šerif Chuck Adams.

Oko 250 vojnika poslano je u pomoć stanovnicima Indiane, a guverner Mitch Daniels izjavio je kako se konstantno iznenađuje nepredvidljivošću i snagom Majke prirode koja svoju moć može pokazati kada god joj se prohtije.

Njegov kolega iz Kentuckyja, guverner Steve Beshear, proglasio je stanje elementarne nepogode kako bi lokalne vlasti mogle pristupiti državnim resursima. Uz to Beshear je odobrio slanje 50 pripadnika Nacionalne garde na područje Lexingtona.

Snažna oluja donijela je na sjeveroistok Alabame grad veličine loptica za golf, snažne vjetrove i kišu prije nego je nastavila prema Tennesseeu.

Oluje bi trebale početi slabjeti tijekom večeri kada će krenuti prema istoku.

Ključne riječi

Komentara 25

Avatar kobra11
kobra11
10:50 03.03.2012.

Sila Boga ne moli ali Bog silu ne voli. Niko jos nije pobedio Boga

OB
-obrisani-
12:55 03.03.2012.

Kad Amerikanac izgubi kucu jer nema cime da otplacuje kredite ili kad priroda odluci da se osveti, glupi Amerikanac okaci americku zastavu! Sto je poruka te zastave? Ja sam Amerikanac, ne bojim se ni Talibana, ni terorista ni prirode! Amerikance ne treba zaliti, samo im treba pozeljeti jos vise ovakvih dogadjaja. Samo se treba sjetiti sto su americki vojnici cinili u Faluji i drugim irackim gradovima. Pucali su na sve sto se krece a koriscenje urana u bojevim glavama uzrokuje patnje na tisuca djece. Lijepo je vidjeti da se zlo vraca onome koga je cinio.

AA
aabbcc
10:38 03.03.2012.

. Nije lako sirotinji. Pa pogledajte kakve kuce prave ! Kod nas bi ih svaka bura oduvala .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije