Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjedovali

U neredima u Kazahstanu deseci mrtvih i ozlijeđenih

Neredi u Kazahtanu
Reuters/ PIXSELL
16.12.2011.
u 19:01

Policija je htjela rastjerati prosvjednike s trga u gradu Zhanaozen te su otvorili vatru na nenaoružane radnike naftnih kompanija

Radnici naftnih kompanija prosvjedovali su u Kazahstanu za veće plaće te su se sukobili s policijom, zbog čega ih je desetak poginulo i isto toliko ozlijeđeno, javlja BBC.

Njihov je prosvjed proglašen nelegalnim, a nasilje je eskaliralo nakon što je policija pokušala vozilom prići trgu u gradu Zhanaozen, gdje su prosvjednici proveli zadnjih šest mjeseci. Policija je trebala osloboditi trg od prosvjednika s obzirom na to da se pripremalo slavlje za dvadesetu obljetnicu državne nezavisnosti, a zgrade vlade, hotel i zgrada naftne kompanije zapaljene su u neredima.

Komentara 6

SP
spartak
19:44 16.12.2011.

Omilila se zapadnim lopovima Libija pa sad udaraju i ovamo. Nahuškali radnike da vide reakciju i da pošalju avione. Kazahstan je jedna od rudama najbogatija zemlja svijeta, a samostalna je to To se ne smije dopustiit! Treba je \"demokratizirati\"

OB
-obrisani-
20:18 16.12.2011.

Anglosaksi s zhidovima nesmu dirniti u Kazahstan.....tu imaju velike interese svojih kompanija. E da je 10 provokatora ubijeno u Rusiji.....vec bi Putina objesili za jajca.

WE
WelcomeToCroatia
14:33 17.12.2011.

16.12.2011. u 19:44h spartak je napisao/la: 16.12.2011. u 20:18h Pitagora je napisao/la Kad je tim radnicima toliko dobro da ih se treba nahuskavat na prosvjede... onda idite vas dvojica malo radit u Kazahstan. Da i vama bude super. Ili sutite.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije