Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPEKTAKL

U mimohodu 48. vinkovačkih jeseni 30 zaprega i 60 jahača

vinkovačke jeseni (1)
Goran Ferbežar/PIXSELL
29.08.2013.
u 14:20

Uz 80-tak folklornih skupina bit će i 30 svečano ukrašenih svatovskih konjskih zaprega i 60 konjanika i ovaj će put proći pješačkom zonom jer je procjenjeno da kopita neće oštetiti novopopločenu pješačku zonu.

Na redovitom predstavljanju priredbi Vinkovačkih jeseni, danas je rečeno kako će u mimohodu 48. vinkovačkih jeseni što se održavaju od 6. do 15. rujna pod medijskim pokroviteljstvom Večernjeg lista, uz 80-tak folklornih skupina bit će i 30 svečano ukrašenih svatovskih konjskih zaprega i 60 konjanika i ovaj će put proći pješačkom zonom jer je procjenjeno da kopita neće oštetiti novopopločenu pješačku zonu.

- Iako smo se bojali sa zapregama proći pješačkom zonom, dobili smo potvrde kako je nemoguće da dođe do oštećenja, stoga će ove godine gledatelji i u ovom dijelu grada moći vidjeti raskoš zaprega i konjanika. Ponosni smo na sve veći broj prijavljenih mladića, ali i djevojaka koji na ovaj način žele reći \"To smo što jesmo\", pod kojim se geslom i održaavju ovogodišnje jesenske svečanosti - rekao je ispred organizacijskog tima Zdravko Bartulović i najavio kako ove godine revija konjanika i svatovskih zaprega ima i domaćina kao novu zanimljivost ovog dijela svečanog mimohoda koji plijeni pozornost posjetitelja.

Sajam obrta i rukotvorina se održava svih dana trajanja Vinkovačkih jeseni u parku na Trgu bana Šokčevića i već je prijavljeno 90 izlagača koji će izložiti tradicionalne proizvode poput ukrašenih tikvica i boca, šokačkih kapa, \"špencil\", suvenira i slavonskih specijaliteta. - Vlada veliko zanimanje izglagača i ove ih je godine rekordan broj. Zadovoljni smo što su čuvatelji tradicije prepoznali ovu manifestaciju kao mogućnost svog prezentiranja. U prvom planu imat ćemo izlagače tikvica, ukrasnih boca, fraklića, šlingeraja, suvenira od drveta i ostalih materijala pogodnih za tradicijske suvenire - rekla je Nevenka Ferinac koja ove godine slavi 40. obljetnicu uspješnog djelovanja u okviru organizacije Vinkovačkih jeseni.

Sajam rukotvorina prerasta brojem izlagača postojeću lokaciju održavanja pa se već ove godine razmišljalo o promjeni lokacije radi što bolje organizacije, no ipak je još ovu godinu zadržana lokacija gradskog parka uz najave kako se planira ozbiljna reorganizacija sajma koji svake godine bilježi sve veće zanimanje i sve veći broj izlagača. Iako je bilo razmišljanja o promjeni lokacije, odlučeno je da se i ovogodišnji Šokački divani, jedina komercijalna priredba Vinkovačkih jeseni za koju se plaća ulaznica, ipak održi pod velikim šatorom na Trgu Vinkovačkih jeseni odmah nakon svečanosti otvaranja 48. vinkovačkih jeseni.

>>Vinkovačke jeseni pozivaju na najveće kolo na svijetu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije