Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INICIJATIVA TVRTKE ENNA FRUIT

Uskoro kreće prodaja domaćih jabuka po vrhunskim cijenama, evo gdje ih možete kupiti

Počela berba jabuka, ali proizvođači nezadovoljni zbog ranijih šteta od tuče
Foto: Damir Spehar/PIXSELL
1/3
16.10.2020.
u 14:56

Po promotivnim se cijenama mogu kupiti domaće sorte zlatni delišes i gala, i to u Konzumu, NTL-u i Sparu.

“Mjesec domaće jabuka” naziv je inicijative pokrenute tijekom listopada s ciljem poticanja potrošača na kupnju kvalitetnih domaćih jabuka po promotivnim cijenama. Iza akcije stoji tvrtka Enna Fruit iz koje poručuju kako im je cilj potaknuti kupce na podržavanje proizvodnje u Hrvatskoj.

– Želimo promovirati domaću proizvodnju, s obzirom na trenutačne okolnosti na tržištu jabuka te njihov pojačani uvoz sa susjednih tržišta – poručuju iz vodeće tvrtke za organizaciju proizvodnje, otkup, distribuciju i preradu voća i povrća na području Hrvatske i regije.

U Hrvatskoj, naime, postoji više od 7000 sorti jabuka, a među najpoznatijima su idared, zlatni delišes, golden spur, jonagold, gala, granny smith, braeburn, fuji… U sklopu ove inicijative, po promotivnim se cijenama mogu kupiti domaće sorte zlatni delišes i gala, i to u Konzumu, NTL-u i Sparu, no iz Enna Fruita poručuju kako će se u akciju vjerojatno uključiti i drugi trgovački lanci.

– Smatramo da je koronakriza pokazala da je od izuzetne važnosti raditi na promociji i deklariranju domaćih sorti voća. Zato smo se i odlučili da zajedno s trgovačkim lancima i proizvođačima krenemo u snažniju promociju domaćih sorti – kažu iz tvrtke Enna Fruit.

Poručuju i kako je upravo jabuka simbol zdravlja i sreće te se kao jedna od najzdravijih voćnih vrsta naziva “kraljicom voća”. S obzirom na velik broj sorti u Hrvatskoj kao i na činjenicu da dozrijevaju sve od lipnja do studenog te da su pogodne za čuvanje, dostupne su tijekom cijele godine. Iz Enna Fruita objašnjavaju i kako se berba jabuka u Hrvatskoj ove godine odvija pod izuzetno povoljnim vremenskim prilikama, no procjene govore da će urod biti na razini od oko 55.000 tona, što je manje nego lani kada je proizvodnja bila 68.352 tone.

– Uvoz jabuka lošije kvalitete i razmjerno nižih cijena narušava stabilnost tržišta – upozoravaju. 

Komentara 1

ZV
zvezdomor
13:05 18.10.2020.

Super reklama proizvođaču platili 2.80 kn a prodavat će po 8 moraju oni zaradit 200%

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije