Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veliki plusevi u turizmu

U lipnju više od 13 milijuna noćenja

turisti, zračna luka, putnici
Ivo Cagalj/PIXSELL
04.07.2017.
u 12:20

– Vjerujem da će prihod u ostatku godine značajnije rasti – poručuje ministar turizma Gari Cappelli.

Mali minus iz petog mjeseca je “popeglan” i prvu polovinu godine turizam zaključuje s čak 22 posto više gostiju te 23 posto više noćenja nego lani. Sam lipanj bio je još bolji. S 2,68 milijuna turista i nešto više od 13 milijuna noćenja u tom mjesecu lanjski je rezultat nadmašen za 32, odnosno 33 posto. U novom rekordu hrvatskog turizma značajan udjel imaju i domaći gosti; tijekom lipnja na odmoru ih je bilo oko 250.000 i 18 posto više nego lani. U tom su mjesecu ostvarili 560.000 noćenja, što je čak 28 posto više nego u lanjskom lipnju. Među strancima su, pak, tradicionalno prednjačili Nijemci, Austrijanci, Slovenci, Česi i Poljaci. Početak turističke godine financijski nije toliko bolji, ali svejedno se bilježi rast potrošnje naših gostiju.

Prema podacima Hrvatske narodne banke, tijekom prva tri mjeseca turisti su kod nas potrošili devet milijuna eura više, što je plus od 2,3 posto, pa su prihodi od turizma narasli na 395,9 milijuna eura. Udio turizma u BDP-u iznosio je 3,7 posto, što je smanjenje udjela od 0,1 postotna poena.

– Vjerujem da će prihod u ostatku godine značajnije rasti – poručuje ministar turizma Gari Cappelli.      

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije