Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Javna rasprava

Direktori TZ-a bez iskustva u turizmu? To je prilog općem neznanju!

Gari Cappelli
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
1/6
02.07.2017.
u 18:30

Dio prigovora struke bit će uvažen; direktori će vjerojatno ipak morati imati iskustva u turizmu, ali ne i na rukovodećoj poziciji

Degradacija struke i obezvređivanje sustava turističkih zajednica, prilog općem neznanju, Pandorina kutija zapošljavanja bez pokrića, demotivacija mladih i diskriminacija profesionalaca u turizmu...

To je sukus desetak komentara koji su tijekom netom završene javne rasprave stigli na prijedlog izmjena pravilnika za zaposlene u turističkim zajednicama. Zamisao ministra Garija Cappellija na e-savjetovanju nije dobila nijedno pozitivno mišljenje, a za struku ‘pada’ jer se direktorom TZ-a, od Glavnog ureda do najniže razine, može postati bez iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu, pa čak i bez turističkog obrazovanja.

Iz ministrova kabineta odgovaraju da su samo htjeli proširiti krug mogućih kandidata, da je za direktora TZ-a ponajprije važna razina organizacijskih vještina i raznih kompetencija te da je iskustvo u turizmu komparativna prednost.

Uostalom, kažu, zašto se magistar ekonomije s iskustvom u brendiranju u marketinškoj kompaniji ne bi mogao javiti na natječaj za direktora TZ-a?! Neslužbeno doznajemo da će dio prigovora ipak biti uvažen; direktori će morati imati iskustva u turizmu, ali ne i na rukovodećoj poziciji.

Komentara 6

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
19:19 02.07.2017.

Pozicija "direktor" je znana samo u komunizmu. U svijetu su to MANAGERI, ciji uspjeh se razlikuje na znanju Managera da izaberu svoj tim strucnjaka iz te oblasti. Znanje ekonomije je takodjer esencijalno, daleko vise nego znanje o poslovima kojom sese tvrtka bav, jer cilj je unaprijediti ekonomski status a posljedicno i razvoj. Ljudima sa jos uvijek sfrj mentalnim sklopom je to nepojmljivo.

NO
nogogaz
21:11 02.07.2017.

Važno da je naš...

OS
osica
20:32 02.07.2017.

Ma kao da je važno iskustvo bilo gdje u bilo čemu, pa i u turizmu. Na TZ prije natječaja stoji "reserve". Najvažnija vam je veza, a sve ostalo je " parada natječaja, u kojem posao dobiva onaj kojeg predsjednik TZ,k TZ, a to je načelnik, gradonačenik i vezana ekipa oko njega .....izaberu , a "takav sluša za pet i kolo vode oni a turizam se događa." Čast izuzećima, kojih vjerojatno ima, ali u mojoj široj sredini nema takvog primjera, nažalost. "Transparentnost i izbor davno su okačili mačku o rep. Milina ih je vidjeti , kako se prave važni", ali vlast je moć pa je izbor njihov." Sramotno ponašanje , u kojem bez da ste prošli i osjetili na vlastitoj koži , mislite da se ekipa ne može spustiti. No, prevarili ste se. Mogu, mogu oni to.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije