Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
mirovni proces

U Kataru se otvara ured za pregovore s talibanima

'Afghan President Hamid Karzai speaks March 7, 2011 during a joint press conference with US Defense Secretary Robert Gates at the Presidential Palace in Kabul. AFP PHOTO//POOL/Mandel NGAN'
'MANDEL NGAN'
28.12.2011.
u 09:16

Iako se s tim nije slagao, afganistanski predsjednik Hamid Karzai pristao je da ured ima sjedište u Dohi

Afganistanski predsjednik Hamid Karzai najavio je da će ipak otvoriti ured za talibane u Kataru gdje će se održavati mirovni pregovori, javlja BBC. To je prvi put da je javno dao potporu američkom planu čija je ideja bila otvoriti talibansku bazu u državama Perzijskog zaljeva gdje će i biti sjedište ureda.

Taj je prijedlog prvo odbio jer ga je naljutilo što se SAD i Njemačka o lokaciji dogovaraju bez njegova znanja. Ipak, u izjavi koju je jučer dao medijima, složio se s time da ured bude u Dohi kako to žele Amerikanci premda bi mu bilo draže da se nalazi u Turskoj ili Saudijskoj Arabiji.

– Nakon što imamo točnu adresu ureda, možemo poduzeti konkretne korake u početku pregovora – kaže se u izjavi afganistanskog predsjednika.

Američki i afganistanski dužnosnici naglasili su da Pakistan – za koji se vjeruje da je sjedište talibana – također mora biti uključen u proces mirovnih pregovora.

Komentara 18

TO
Toni50
11:12 28.12.2011.

U Kataru se otvara ured za pregovore s \"!talibanima\" znači pregovori sa 2 preživjela koji tvrde da su od jučer zbog dobre ponude, preuzeli dijelomični samo taj status i ime.

JA
jaruzelskia
11:39 28.12.2011.

Polako ti odlaze veliki teroristi (SAD/UK), pa su sada dobri i \'mali\' teroristi - Talibani?!

RI
Riznica
11:00 28.12.2011.

Talibanci su najavili u proljece ofanzivu pod nazivom \" Konacno oslobadzanje Avganistana \" ... Americki crveni kriz je prije par dana izasao sa informacijom da se tijelo ubijenih mudzahedina Talibanaca ne raspada i da siri ugodan miris za razliku od od Americkih i Karzajevih vojnika cija se tijela raspadaju, napusi i koji sire neugodan miris i pored toga sto su podjednako dugo lezali ne pokupljeni na bojisnici !\" Sada su uzeli ta tijela da ih istrazuju i rekonstruisu... To je samo dokaz za razumnom obdarene !\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije