Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Afganistan

U Kabulu u atentatu IS-a na šijitsku džamiju 56 mrtvih

Kabul, napad u džamiji
Foto: Reuters/Pixsell
1/6
21.10.2017.
u 16:02

Samoubojica koji je ušao u džamiju otvorio je vatru a zatim aktivirao eksplozivnu napravu

U atentatu Islamske države na šijitsku džamiju u Kabulu u petak navečer poginulo je 56 osoba a 55 je ranjeno, pokazali su novi podaci ministarstva unutrašnjih poslova objavljeni u subotu.

Prema tim podacima u atentatu na džamiju Imam Zaman poginulo je 56 osoba, među kojima ima žena i djece a 55 je ozlijeđeno, rekao je glasnogovornik ministarstva.

Samoubojica koji je ušao u džamiju otvorio je vatru a zatim aktivirao eksplozivnu napravu.

Kabul, napad u džamiji
1/6

Za napad je odgovornost preuzela Islamska država (IS).

Vlada je odlučila pojačati sigurnosne mjere oko šijitskih džamija koje IS redovno napada.

Istodobno je u petak u pokrajini Goru, u središtu zemlje, na meti napada bila sunitska džamija, pri čemu je poginulo najmanje 20 a ranjeno 10 ljudi.

Komentara 6

NI
Nikomah95
17:53 21.10.2017.

Ovo mi je kao da gledam partizanski film u kojem se međusobno ubijaju partizani i četnici. Ne zna čovjek za koga bi navijao.

IP
info_punkt
20:27 21.10.2017.

hoće li sad facebook svima 3 mjeeca lijepiti afganistanske zastavice preko profila?

MX
Mister X
16:57 21.10.2017.

Nakon 27 godina borbe rata u Afganistanu nakon 10 godina "okupacije" od Rusije i 17 godina demokracije.demokratizancije od strane NATO i saveznika i njihovih prijatelja ... Bilanca i dalje borba za slobodu na njihov način !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije