Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBAVJEŠTAJNI PODACI

Zabrinjavajuća objava američke ministrice: Teroristi planiraju novi 11. rujna

Foto: REUTERS/PIXSELL,
1/5
19.10.2017.
u 09:12

– Terorističke organizacije, bila to Islamska država, Al-Qa’ida ili druge, žele izazvati velike eksplozije kao što je to bilo 9. rujna – kazala je vršiteljica dužnosti ministrice u američkom Ministarstvu domovinske sigurnosti.

Elaine Duke, vršiteljica dužnosti ministrice u američkom Ministarstvu domovinske sigurnosti, kazala je u Londonu da obavještajni podaci pokazuju da teroristi planiraju veliki napad poput onoga koji se dogodio 11. rujna 2001. godine. 

– Terorističke organizacije, bila to Islamska država, Al-Qa’ida ili druge, žele izazvati velike eksplozije kao što je to bilo 9. rujna. Obavještajni podaci jasno kazuju da žele srušiti zrakoplov – kazala je Duke, piše Telegraph

Ozbiljna prijetnja

Smatra kako terorističke organizacije izvode manje napade kako bi "prikupili novac i držali svoje članove aktivnima". – Prijetnja je još uvijek ozbiljna – kazala je Duke nakon sastanka s britanskom ministricom unutarnjih poslova Amber Rudd

– Stvaranje terora njihov je cilj. Napadi oružjem potiču teror i unose nemir u svijetu, ali to ne znači da su odustali od velikih zrakoplovnih napada – kazala je Duke.

U koordiniranim napadima otetim zrakoplovima islamističke terorističke organizacije Al-Qa’ida 11. rujna 2001. godine poginulo je oko tri tisuće ljudi, a ozlijeđeno je još 6000. Dva od četiri oteta zrakoplova zabila su se u tornjeve Svjetskog trgovinskog centra u New Yorku. 

Komentara 10

Avatar debela koli
debela koli
09:23 19.10.2017.

I zbog toga moramo napasti Iran, S. Koreju, Jordan...

Avatar Ironman0105
Ironman0105
18:02 09.02.2018.

ej hristovic, je li 9. ili 11. rujna???Daj razmisli, pa ispravi.

Avatar tituš
tituš
09:33 19.10.2017.

koje godine??? Najbolje bi bilo da to planiraju izvesti 10. travnja!! Hrvati namjeravaju ukinuti taj dan, pa će to onda napraviti nikada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije