Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imućni klijenti

U HSBC-u račune imali i John Malkovich, Joan Collins, Valentino Rossi...

malkovich
Foto: Clemens Niehaus/DPA/PIXSELL
09.02.2015.
u 11:53

Po broju klijenata Italija je na petom mjestu sa 7.499 osoba koje su se služile uslugama banke HSBC

Glumci John Malkovich i Gad Elmaleh, kraljevi Maroka Mohammed VI. i Jordana Abdullah II, pjevači Phil Collins i Tina Turner, sportaši Fernando Alonso i Valentino Rossi, biznismen Flavio Briatore i modni kreator Valentino, glumica Joan Collins i manekenka Elle McPherson, španjolski bankar (Banka Santander) Emilio Botín (umro u rujnu 2014.) imena su osoba koje su imale ili imaju račune u banki HSBC, pišu danas talijanska glasila.

Po broju klijenata Italija je na petom mjestu sa 7.499 osoba koje su se služile uslugama banke HSBC. Na prvom mjestu je Švicarska (11.235 klijenata), pa Francuska (9.187), Velika Britanija (8.848) i Brasil (8.667). Po iznosu je Italija na sedmom mjestu sa 7,4 milijarde dolara.

Podsjetimo, dokumenti do kojih su suradnjom došli Guardian, Le Monde, BBC i Međunarodni konzorcij istraživačkih novinara, otkrivaju kako je podružnica britanske banke HSBC u Švicarskoj svojim klijentima često omogućavala podizanje velike količine novca u stranim valutama koje se rijetko koriste u Švicarskoj. HSBC se suočava i s optužbama za pomaganje klijentima da prikriju neprijavljene "crne" račune od poreznih vlasti u njihovim zemljama. Među više od 200 zemalja čiji su državljani poslovali sa švicarskom podružnicom banke HSBC koja ih je savjetovala kako izbjeći poreze te isplaćivala neoznačene novčanice, našla se i Hrvatska.

>> I hrvatski klijenti otvarali 'crne račune' u HSBC-u, najveći iznos 10,7 milijuna dolara

>> Najveće curenje bankarskih tajni: Na crnim računima 120 milijardi dolara za kriminalce, političare...

Komentara 8

MI
midamir
12:18 09.02.2015.

Švicarci najveći lopovi, izvadite novac pokradena i podijelit siromasima!

HR
HR4ever
13:32 09.02.2015.

Sve ove koje je nabrojio VL su zaradili svoje novce posteno,a o "nasima"se ne pisu imena,nego da su iz Hrvatske.....

Avatar EU_afrodita
EU_afrodita
22:16 09.02.2015.

a gdje je sada naša @virgo/noesiss koja toliko hvali Švicu kao najuzoritiju državu, da nam malo objasni ovo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije