Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

Produljen režim prelaska granice, OB Varaždin vraća specijalizante i hitno zapošljava

Jedna osoba pozitivna je na koronavirus u Varaždinu
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/9
29.10.2020.
u 21:20

Napravit ćemo sve da zdravstveni sustav funkcionira što dulje i što bolje, poručio je ministar Beroš.

U posljednja 24 sata zabilježeno je 2776 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 14031. Među njima je 985 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 71 pacijent. Preminulo je 18 osoba.

21:17 Nacionalni stožer Civilne zaštite ponovno je produljio odluku o privremenoj zabrani prelaska granica, pa je postojeći režim prelaska granica koji je, nakon lockdowna, uveo u srpnju, produljen do 19. studenoga.  Stožer je donio Odluku o izmjeni odluke o privremenoj zabrani prelaska graničnih prijelaza Republike Hrvatske, čime je izmijenio njeno trajanje do 19. studenoga.

Ograničen režim prelaska graničnih prijelaza Hrvatske tako se uglavnom odnosi na državljane trećih zemalja, dok državljani Europske unije i država schengenskog prostora imaju slobodan prolazak.  Granicu smije prijeći više kategorija stranih državljana, odnosno osoba koje nemaju državljanstvo Europske unije, a status i uvjete prelaska granice mogu provjeriti na stranicama MUP-a.

21:16 U Varaždinskoj županiji zabilježeno je 120 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a od testiranih uzoraka čak 45 posto ih je bilo  pozitivno.

Raste i broj hospitaliziranih, pa se dva kata Interne koriste za zbrinjavanje pacijenata s koronavirusom s težom kliničkom slikom. Opća bolnica Varaždin je zatokrenula s izmještanjem pacijenata u Klenovniku kako bi se i tamo osigurali dodatni kapaciteti. U samo tjedan dana broj osoba koje zahtijevaju kisik povećao se 2,5 puta, a broj osoba na respiratoru tri puta. Statistika ukazuje da će 10 posto svih novooboljelih trebati hospitalizaciju, poseban dovod kisika, a sve više će ih trebati i respirator.

- S jučerašnjih 57 hospitaliziranih danas smo došli na 70, jučer smo imali tri osobe na respiratoru, danas ih već imamo šest - rekao je šef Stožera Robert Vugrin. 

U toj županiji je trenutno 669 aktivnih slučajeva, a u samoizolaciji je više od 2000 osoba. Zbog korone ne radi 10 posto zdravstvenih djelatnika OB Varaždin, a zatvoreno je i 10 posto ambulanti liječnika obiteljske medicine. 

Opća bolnica Varaždin je Ministarstvu zdravstva poslala zahtjev za ispomoć medicinskom kadru. Odobren joj je povratak svih njezinih specijalizanata koji su na edukaciji u zagrebačkim klinikama. Bolnica sutra u hitno zapošljavanje, bez natječaja, na 60 dana. U bolnici kažu da, ukoliko se nešto ne riješi po pitanju dobave lijekova, od sljedećeg tjedna više neće biti u mogućnosti liječiti onkološke bolesnike. 

14:37 - U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 767 slučajeva zaraze koronavirusom, a provedeno je 1951 testiranje, izvijestio je u četvrtak Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) "Dr. Andrija Štampar".

Zbog velikog porasta broja testiranja na covid-19 infekciju u Gradu Zagrebu, rok za izdavanje nalaza produljen na 48 sati, javljaju.

Samoizolacija je izrečena za 1125 osoba, a trenutno  je3387 aktivnih slučajeva. Ukupno se 8341 osoba nalazi u samoizolaciji.

13:13 -  U Ličko-senjskoj županiji od covida-19 novooboljela je jedna osoba, a dvije su umrle, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

13:10 - U posljednja 24 sata u Vukovarsko – srijemskoj županiji zabilježeno je rekordnih 88 slučajeva zaraze korona virusom ali i 3 osobe koje su preminule. Tim povodom izjavu za medije dala je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko – srijemske županije Kata Krešić koja je rekla kako već i sama brojka novo zaraženih govori za sebe jer je ona do sada daleko najveća od kako je izbila epidemija.  

-Među oboljelim osobama imamo i velik broj njih s nepoznatim izvorom zaraze što govori o visokoj prisutnosti virusa u općoj populaciji i da se virus nalazi svuda oko nas, istaknula je Krešić.

Kazala je i kako se korona virus probio i u dva doma za starije u Vinkovcima i to u Dom za starije i nemoćne Vinkovci u kojem je za sada pozitivno 15 osoba i 3 djelatnika kao i u Dobri dom gdje je korona virus potvrđen kod 8 korisnika.  

-Svim korisnicima i zaposlenicima uzeti su brisevi i njihove nalaze tek očekujemo te ćemo vidjeti koja je konačna brojka zaraženih u tim domovima. Dugotrajno visok broj novooboljelih u Vukovarsko-srijemskoj županiji doprinio da virus može ući i u sustave kao što su domovi za starije i sustav zdravstva, pojasnila je Krešić.

Ona je ovu priliku iskoristila da pozove građane da budu odgovorni ali i pozvala oboljele osobe da ne osjećaju krivnju jer su se zarazili. Istaknula je kako se ne smijemo tako osjećati te da svatko od nas može biti zaražen covidom-19 i biti u situaciji da virus prenese na nekog drugog. 

12:06 – Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 70 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te jedan slučaj zaraze osobe s prebivalištem u drugoj županiji, a koja je testirana u Slavonskom Brodu. Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (22), općina Podcrkavlje (6), općina Bukovlje (5), općina Gundinci (3), općina Staro Petrovo Selo (2), općina Sibinj (2), općina Garčin (2) te po jedna zaražena osoba sa područja općina Okučani, Davor, Nova Kapela, Oriovac, Velika Kopanica i Slavonski Šamac. Za preostale 22 osobe u tijeku je epidemiološka obrada. U novogradiškoj bolnici preminula je jedna muška osoba starije životne dobi.

Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 1189, dok je broj aktivnih slučajeva 325. Od početka epidemije na području Brodsko-posavske županije preminulo je osam osoba. Hospitalizirana je ukupno 31 osoba (4 osobe više nego prethodni dan), od kojih je 25 osoba u slavonskobrodskoj bolnici te šest osoba u novogradiškoj bolnici. Jedna je hospitalizirana osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutačno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 769 osoba (314 osoba više nego prethodni dan).

12:00 – Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 986 obrađena testa, danas je 280 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju. Od ukupnog broja novooboljelih 108 osoba kontakti su prethodno oboljelih, dok se ostali epidemiološki obrađuju.
Ukupno 1657 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 73 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, dok se sedam osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split, u protekla 24 sata preminula je muška osoba stara 89 godina. Osoba je uz brojne komorbiditete bila pozitivna i na COVID infekciju.

11:57 – Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata testirano je 388 osoba, od čega je 167 pozitivno. Postotak pozitivnih osoba na koronavirus u odnosu na broj testiranja za proteklih 24 sata je 43,04 posto!  U samoizolacije se trenutačno nalazi 966 osoba. 

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 35 pacijenata, od kojih je troje na respiratoru. Oko 95 posto zaraženih osoba virus je preboljelo bez simptoma ili s vrlo blagim simptomima. Postotak preminulih osoba zaraženih koronavirusom u odnosu na ukupni broj pozitivnih je 0,15 posto. U zdravstvenom sustavu na koronavirus su pozitivna četiri liječnika i 11 medicinskih sestara. U samoizolaciji se nalazi jedan liječnik i 10 medicinskih sestara. Nakon što je epidemiološka služba propisala mjere samoizolacije za 26 posto učenika Gospodarske škole Čakovec, ta škola danas prelazi na održavanje nastave po modelu C. 

11:50 – U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u zadnja 24 sata zabilježena su 102 nova slučaja zaraze koronavirusom, što je najviše od početka pandemije, a jedna je osoba umrla, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite.

11:14 – U protekla 24 sata, na području Šibensko-kninske županije 27 osoba oboljelo je od COVID-19 infekcije; 12 korisnika i jedna djelatnica Cvjetnog doma u Šibeniku, šest osoba s prebivalištem na području Grada Šibenika, dvije osobe s prebivalištem na području Pirovca te po jedna osoba s prebivalištem na podruju Drniša, Vodica i Bilica. Također, zaražene su i tri osobe koje trenutačno borave na našem području, a prebivalište im je drugdje, kao i dvije osobe koje imaju prebivalište na području Šibenika, a borave u drugim županijama, gdje su se i zarazile. 16 osoba liječi se na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Trenutačno su 164 aktivna slučaja oboljenja od COVID-19 infekcije. U posljednja 24 sata uzorkovano je 349 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2 virus. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 219 osoba.

10:55 – U Krapinsko-zagorskoj županiji očekuju se rezultati još 606 briseva uzetih nakon 19. listopada, a razlog kašnjenja je nedostatak reagensa, rečeno je u četvrtak na konferenciji za novinare u županijskom Zavodu za javno zdravstvo u Zaboku.

10:50 – Novih 38 slučajeva zaraze koronavirusom potvrđeno je tijekom protekla 24 sata u Istri, od toga se kod 10 osoba radi o uvezenim slučajevima, a od jučer je izliječeno 40 osoba, izvijestio je u četvrtak istarski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 319 uzoraka briseva te je potvrđeno 38 novozaraženih. Kod 10 osoba radi se o uvezenim slučajevima, i to šest iz Italije te po dvije iz Zagreba i Rijeke", istaknuo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. Kod 17 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe. Epidemiološka obrada je u tijeku za 11 osoba. 

Kako se doznaje, među novozaraženima je i pacijent rovinjske Specijalne bolnice za ortopediju i rehabilitaciju "Martin Horvat" koji je u subotu po dolasku u bolnicu bio negativan na COVID-19, ali je u utorak osjetio simptome te se ispostavilo da je pozitivan na koronavirus.  "Situacija je pod kontrolom i nema razloga za zabrinutost. Radi se o nepokretnom pacijentu koji nije bio u kontaktu s ostalim pacijentima, no zbog ovog slučaja pet medicinskih tehničara, dva liječnika i jedan fizioterapeut su u samoizolaciji", kazao je ravnatelj rovinjske bolnice Marinko Rade. Tijekom srijede izliječeno je 40 osoba, a radi se uglavnom o studentima koji su se prije desetak vratili u Istru jer su fakulteti krenuli s online nastavom. 

Trenutačno je u Istri 278 aktivnih slučajeva, od toga je 13 osoba hospitalizirano u pulskoj Općoj bolnici, dok je jedna na respiratoru u riječkoj bolnici.

U mjerama samoizolacije nalazi se 585 osoba.

10:49 – U posljednja 24 sata zabilježen je 181 slučaj zaraze koronavirusom u Zagrebačkoj županiji, izvijestio je u četvrtak Županijski stožer civilne zaštite. Trenutačno je aktivno 1798 slučajeva. Izliječeno je 18 osoba. U odnosu na podatke od jučer oboljela je 181 osoba, a najviše u Velikoj Gorici – 43. Po broju novozaraženih slijede Zaprešić s 30 novozaraženih,  Samobor s 14, Jastrebarsko s 13,  Dugo Selo s 12, Ivanić-Grad s osam, po sedam ih je u Svetoj Nedelji i Svetom Ivanu Zelini, a šest u Vrbovcu.  

Samoizolacija je propisana učenicima šest razreda osnovnih škola i šest razreda srednjih škola. Pozitivna je jedna djelatnica doma za starije na području Velike Gorice. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Na području Zagrebačke županije od početka epidemije evidentirana je 2681 osoba kojoj je potvrđena bolest prouzročena novim koronavirusom, izliječeno je 857 osoba, a 26 osoba je preminulo.

10:45 – Na području Zadarske županije 34 su nova slučaja zaraze koronavirusom, a u najvećoj mjeri riječ je o kontaktima ranije zaraženih osoba i obiteljskim kontaktima. 

S područja grada Zadra 22 su novozaražene osobe, po dvije su iz općina Novigrad, Poličnik i Starigrad, a po jednog novooboljelog bilježe grad Benkovac te općine Bibinje, Polača, Posedarje, Sukošan i Sv. Filip i Jakov. Trenutačno je u Zadarskoj županiji 325 aktivnih slučaja koronavirusne bolesti, od kojih 178 žena i 147 muškaraca. U samoizolaciji je 638 osoba, a aktivni nadzor je istekao za njih 8805. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 226 uzoraka. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima ukupno je hospitalizirano 20 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru. Četiri pacijenta s lakšim simptomima smještena su u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u protekla 24 sata nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

U privitku dostavljamo ažuriranu tablicu oboljelih po jedinicama lokalne samouprave.

10:43 – U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji imamo 65 novih slučajeva  zaraze virusom SARS-CoV-2. Epidemiološka obrada je u tijeku. U Karlovačkoj županiji ukupno su do sada oboljele 1133  osobe. U OB-u Karlovac na bolničkom liječenju nalazi se 40 COVID pozitivnih osoba, od toga je jedna osoba na respiratoru. Dvije osobe otpuštene su na kućno liječenje, sedam je novoprimljenih, a nažalost dva su pacijenta preminula (starija ženska osoba u dobi od 92 godine i muška starija osoba od 77 godina, obje s pridruženim bolestima). U OB-u Karlovac u samoizolaciji se nalazi 116 djelatnika bolnice. U OB-u Ogulin na COVID odjelu leži 14 pozitivnih bolesnika. U samoizolaciji se nalazi 53 djelatnika te bolnice, od kojih 7 liječnika. U samoizolaciji se u Karlovačkoj županiji nalazi 367 osoba. Inspekcija SCZ Karlovac, područje Karlovca: trgovački centri-3, pekara-1, Caffe bar-1. Nisu utvrđene nepravilnosti.

10:05 – U posljednja 24 sata zabilježeno je 2776 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 14031. Više pročitajte OVDJE.

9:52 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata 88 je pozitivnih osoba na COVID-19 (28 osoba iz Vinkovaca, 7 iz Vukovara, 4 iz Bogdanovaca, 4 iz Borova, 4 iz Jarmine, 3 iz Županje, 3 iz Nuštra, 2 iz Otoka, 2 iz Ilače, 2 iz Ivankova, 1 iz Andrijaševaca, 1 iz Bošnjaka, 1 iz Cerića, 1 iz Cerne, 1 iz Donjeg Novog Sela, 1 iz Drenovaca, 1 iz Gradišta, 1 iz Lipovače, 1 iz Markušice, 1 iz Negoslavaca, 1 iz Nijemaca, 1 iz Novih Mikanovaca, 1 iz Opatovca, 1 iz Posavskih Podgajaca, 1 iz Rokovaca, 1 iz Soljana, 1 iz Starih Jankovaca, 1 iz Strošinaca, 1 iz Šarengrada, 1 iz Tordinaca, 1 iz Tovarnika, 1 iz Trpinje, 1 iz Vođinaca, 5 sa boravištem izvan županije i 1 iz druge županije sa boravištem u našoj županiji), a tri osobe su preminule.

Od početka epidemije ukupan broj oboljelih osoba je 1808, od kojih je 1398 osoba izliječeno, a ukupno su 23 preminule osobe. Trenutačno je u županiji 36 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirane su 263 osobe te je ukupno testiranih do sada na području županije 16680. U samoizolaciji na području županije jest 776 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivan je 31 radnik iz sustava zdravstva (10 liječnika, 15 medicinskih sestara/tehničara, 2 druga zdravstvena radnika i 4 nezdravstvena radnika). U samoizolaciji iz sustava zdravstva jest 47 radnika (14 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničar, 1 drugi zdravstveni radnik i 11 nezdravstvenih radnika). Iz sustava obrazovanja ukupno je oboljelo šest nastavnika i 15 učenika. U samoizolaciji se nalazi 31 nastavnik i 314 učenika.

9:28 – U posljednja 24 sata na području Bjelovarsko-bilogorske županije potvrđen je 31 novi slučaj zaraze koronavirusom, a dvije osobe su umrle, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite. Po devet novozaraženih je s područja Bjelovara i Garešnice, sedam ih je s područja je Daruvara, po dvije su s područja Grubišnog Polja i općine Hercegovac, a po jedna zaražena osoba jest s područja općina Končanica i Đulovac. Među novooboljelim osobama jedan je zdravstveni djelatnik. S danas umrle dvije osobe, ukupno je 17 smrtnih slučajeva u toj županiji povezanih s COVID-19. U samoizolaciji se nalazi 479 osoba.

9:20 – U Primorsko-goranskoj županiji potvrđeno je 150 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a 50 ih je ozdravilo, izvijestio je u četvrtak županijski Stožer civilne zaštite. Tijekom proteklih 24 sata testirane su 703 osobe, a aktivnih slučajeva je 885. Najviše je novozaraženih je među radno aktivnim stanovnicima, a udio starijih osoba među zaraženima je najmanji. To znači da se, bez obzira na lošu epidemiološku situaciju i širenje zaraze među općom populacijom u županiji, starije osobe još uvijek uspijevaju kvalitetno zaštititi poduzetim preventivnim mjerama, ali i zbog svojeg osobnog odgovornog ponašanja – naveo je ravnatelj županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Vladimir Mićović.

9:00 – 219 je pozitivnih u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji, objavljeno je na konferenciji za medije. Jedna muška osoba je preminula. Pripremit će se ovih dana dvorana Gradski vrt, dovest će se oprema kako bi se u slučaju potrebe mogla u nekoliko sati postaviti. Na raspolaganju će biti i centar osječkog Crvenog križa u Orahovici, s oko 200 kreveta. Najavljeno je i pooštravanje mjera, ako se situacija ne popravi, ograničenjem broja gostiju na svim okupljanjima, od javnih do privatnih. Bolnica u Našicama postaje bolnica za COVID-19. Više pročitajte OVDJE

8:59 - Na današnji dan u Sisačko-moslavačkoj županiji pedeset je novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Riječ je o dvadeset i devet osoba s područja grada Kutine, trinaest osoba s područja grada Popovače, tri osobe s područja grada Novske, tri osobe s područja općine Velika Ludina i dvije osobe s područja općine Lipovljani, javlja lokalni stožer.

8:08 – Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je jučer da je u respiratorno-intenzivističkom centru u KBC-u Split popunjeno 50,68 posto kapaciteta,. Tamo se trenutačno liječi 75 bolesnika, a ako se njihov broj poveća, ponovo će biti angažirana cijela zgrada bolnice na Križinama.

U KBC-u Rijeka popunjenost je 30,43 posto s 21 bolesnikom, u KBC-u Osijek 51,38 posto s 93 bolesnika, dok je Klinika za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" već dugo u režimu popunjenosti više od 90 posto i nema mogućnosti za povećanje kapaciteta.

U KB-u Dubrava imamo 90,20 posto popunjenosti, a trenutačno se aktivira novih 200 kreveta. Nakon jučerašnjih deset, danas stiže novih 20 respiratora, kao i novi medicinski kadar – 39 sestara i pet anesteziologa, najavio je Beroš.

"Napravit ćemo sve da zdravstveni sustav funkcionira što dulje i što bolje. Nitko od nas nema staklenu kuglu da bi mogao predvidjeti nekakav krah, kao što čitam u medijima. On je moguć, no ja kao odgovorna osoba napravit ću sve da se omogući maksimalno dobro funkcioniranje sustava", poručio je ocijenivši kako je zdravstveni sustav u ovom trenutku još uvijek korak ispred potreba.

8:07 – Splitsko-dalmatinska županija jučer je zabilježila novi rekord. Ravnateljica županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin rekla je u srijedu u Splitu da je od ukupnog broja testiranih u Sinju i Imotskome više od 50 posto njih zaraženo koronavirusom te je pozvala je na odgovorno ponašanje tijekom blagdana Svih svetih. 

Video: Dragan Primorac objasnio načine testiranja na koronavirus

"U Sinju smo testirali 123 osobe, od kojih je 65 pozitivno na COVID-19, a u Imotskom je od 70 testiranih, pozitivno njih 38", rekla je Karin na konferenciji za novinare.

Po njezinim riječima, uzrok takvom naglom povećanju novozaraženih koronavirusom na tim područjima obiteljska su okupljanja, proslave rođendana, što nisu veliki skupovi, ali dovoljno je da jedna osoba na takvim druženjima bude zaražena da zarazu prenese na druge.

Na upit kako komentira to što se naglo povećao broj novozaraženih koronavirusom u ruralnim područjima Splitsko-dalmatinske županije, Karin je odgovorila kako je moguće da ljudi još nisu prepoznali da njihova obiteljska druženja "i nisu tako bezopasna" te kako je moguće da će, nakon što vide te upozoravajuće brojke, kontrolirati svoje ponašanje.

Ključne riječi

Komentara 51

Avatar Jopa
Jopa
08:48 29.10.2020.

Najvjerojatnije doslovno nitko nije umro od corone nego sa coronom. Napravite obdukcije, znači po zakonu nekoga proglasite umrlim od nečega, a ne ovako.

MX
Mister X
10:38 29.10.2020.

stvarno nas narod drže (vlastodršci ! ) drže nas za super mentalno retardirane . Ili kako bi se reklo tako nisko dva pedlja ispod pupka Toliko su bubani u glave da misle nas smo njihova Korona i zaražene maske tee te bolnice koje "lijeće" koronu bez da postoji lijek koji bi smanji smrtnost ozbiljno oboljelih . Lijeće i najviše imaju uspjeha nas bolesne koji nemamo simptome niti pojma niti osjetimo bilo što da nam smeta , izuzev maske i pametni koji će nam to "ustanovit" ? reći da bi nas u Korontenu stavili ... ( Umjesto da mi dalje širimo tu slabu koronicu da i drugi postan imuni Kad im se gadi rusko cijepio ( ili je zabranjeno tajnim dogovorom ? tko zna >>? od Putina kupiti malo i liječiti bar one da ne riknu ...Tko bi si mislio da Bolnice i doktori postoje smo zbog Korone i političara da je nema pocrkali bi od dosade i bez "posla" spašavaj raju iako ona to ne voli ne želi jer vide kakav uspjeh sa njihovom kemijom natjeraj raju da nosi Kineske maske a ispitao provjerio nisi ni jednu !dali su OK i da n isu dali bi smili lanuti ?!! ..Liječnici su isto žrtve moraju glumiti da lijeće bez lijeka (Zidar slaže ciglu na zid stalno (bez cigle) Liječnici su glumci i poslušnici ako i mi svi pod kontrolom pametni te i sami ispaštaju kad su impotentni na koronu jer politika i njihov mentalitet uz pomoć bespomoćnih sistema koji mudruju i zaluđuju sve ...

SO
Sobrudolf
22:10 29.10.2020.

Uzrok zaraze su kazu obiteljska druzenja, proslave, rodjendani na kojima se okuplja nekoliko puta manje ljudi negoli u crkvama, ali virus je ocito ateist, pa u crkve ne zalazi....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije