Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
COVID-19

Rekordan broj zaraženih u Osječko-baranjskoj županiji, bolnica u Našicama postaje bolnica za COVID-19

U Osijeku se čeka u redu za testiranje na Covid-19
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
1/3
29.10.2020.
u 09:29

U samoizolaciji je 3390 osoba i taj broj će se povećavati zbog nove organizacije prijavljivanja zaraženih osoba i njihovih kontakata, rečeno je na konferenciji.

U Osječko-baranjskoj županiji 219 je pozitivnih osoba u protekla 24 sata, objavljeno je na konferenciji za medije.

Najveći broj pozitivnih dolazi iz Osijeka. Hospitalizirano je 95 osoba u Osijeku, a u Našicama devet. Preminula je jedna muška osoba.

U samoizolaciji je 3390 osoba i taj broj će se povećavati zbog nove organizacije prijavljivanja zaraženih osoba i njihovih kontakata, rečeno je na konferenciji.

Opća županijska bolnica Našice postat će bolnica za COVID-19 za Osječko-baranjsku županiju, rekao je ravnatelj bolnice dr. Hrvoje Šimić.

Rekao je kako će postupno prelaziti u taj model rada.

– Za sada ćemo zbrinjavati sve pacijente. Sve one koji su pozitivni na COVID-19, ali i sve one koji su vitalno ugroženi i imaju bilo kakvu zdravstvenu potrebu – rekao je Šimić.

Spremni smo se reorganizirati i transformirati sukladno svim potrebama koje se nađu, rekao je ravnatelj.

Pripremit će se ovih dana dvorana Gradski vrt, dovest će se oprema kako bi se u slučaju potrebe mogla u nekoliko sati postaviti. Na raspolaganju će biti i centar osječkog Crvenog križa u Orahovici, s oko 200 kreveta.

Komentara 3

KE
Kentucky
12:43 29.10.2020.

Većina umire s virusom, a ne od virusa”, odgovorio je Beroš na upit Hrvoja Zekanovića (HRAST) u raspravi o izmjenama Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.Tada je Vili Beroš praktički priznao da većina zaraženih covidom-19 u Hrvatskoj umire s virusom, a ne od virusa što je zapravo suprotno od mišljenja dr. Alemke jer se po Beroševom mišljenju ti umrli ne bi trebali tretirati kao umrli od korone, a upravo se to čini. "

DU
Deleted user
12:15 29.10.2020.

Gabriele Schoen, glavna direktorica laboratorija Labor Augsburg MVZ, rekla je münchenskim dnevnim novinama Muenchener Merkur da za njih nije moguće stalno “dvostruko provjeravati” testove nakon što oni jednom pokažu pozitivan rezultat, ”jer su pod pritiskom i jer neprestano moraju raditi s “nedostatkom opreme.” Nakon ponovnog testiranja utvrđeno je da je laboratorij pogrešno lažno identificirao 58 od 60 testova na pozitivan rezultat na koronavirus. Lažni pozitivi postavljaju pitanja o pouzdanosti rezultata koji se prikazuju u regiji, dok u isto vrijeme Njemačka ide prema uvođenju nove blokade kao protumjere protiv sve većeg broja slučajeva oboljelih od koronavirusa u zemlji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije