Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

U Vukovarsko-srijemskoj čak 31 novi slučaj zaraze

Koronavirus u Hrvatskoj
Foto: PIXSELL
30.07.2020.
u 14:03

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u srijedu je potvrdio da su u njegovu ministarstvu trenutačno četiri zaposlenice oboljele od koronavirusa

Uprotekla 24 sata zabilježeno je 78 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 749.

14:00 - Stožer je izvijestio da je danas zabilježeno 78 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

13:35 - Na području Krapinsko - zagorske županije u protekla 24 sata evidentirane su dvije novozaražene osobe (Zagorska Sela i Radoboj), a ozdravile su dvije osobe (Zagorska Sela i Krapinske Toplice). Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području županije je 14. U samoizolaciji se nalazi 28 osoba.

12:32 – U Sisačko-moslavačkoj županiji jedna je novooboljela osoba od zarazne bolesti COVID-19, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. Riječ je o obiteljskom kontaktu ranije oboljelih osoba s područja grada Petrinje.

12:31 – U Karlovačkoj županiji tijekom jučerašnjeg dana na prisustvo koronavirusa testirano je ukupno 67 osoba; 57 testova uzeto je u OB-u Karlovac i 10 testova u OB-u Ogulin. Od jučer testiranih pozitivna je jedna (1) osoba iz Kupljenskog (općina Vojnić). Radi se o ženskoj osobi srednje životne dobi, čija je epidemiološka obrada u tijeku. S današnjim danom od početka epidemije u Karlovačkoj županiji  oboljelo je ukupno 95 osoba. Na liječenju u OB-u Karlovac nalaze se dvije oboljele osobe. Za 43 osobe izrečena je mjera samoizolacije.

Inspektori civilne zaštite tijekom jučerašnjeg dana na području grada Karlovca obavili su 10 nadzora. Riječ je o nadzorima šest ugostiteljskih objekata, dvije trgovine, jednog fotostudija te jedne kladionice. Tijekom nadzora nisu uočene nepravilnosti i kršenje propisanih mjera.

12:29 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8 sati, u posljednja 24 sata je 31 nova pozitivna osoba na COVID-19 (deset iz Vinkovaca, pet iz Cerne, dvije iz Andrijaševaca, dvije iz Ivankova, tri iz Nuštra, dvije iz Otoka, jedna iz Posavskih Podgajaca, jedna iz Tovarnika, jedna iz Vođinaca, dvije iz Vrbanje, jedna iz Županje, jedan strani državljanin koji boravi u Posavskim Podgajcima).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 407, od kojih je 191 osoba izliječena, a tri osobe su preminule.

Trenutačno je u županiji deset osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 107 osoba te je ukupno testiranih do sada na području županije 5392. 

U samoizolaciji na području županije je 598 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 19 zdravstvenih radnika (pet liječnika, osam medicinskih sestara/tehničara, četiri druga zdravstvena radnika i dva nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 44 radnika (osam liječnika, devet medicinskih sestara/tehničara, 21 drugi zdravstveni radnik i šest nezdravstvenih radnika).

12:00 – Prema izvješću NZJZ-a SDŽ, od ukupno 324 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije, danas je 17 novooboljelih osoba pozitivno na infekciju COVID-19 i to iz Splita osam osoba, iz Imotskog tri osobe, iz Omiša dvije osobe, iz Solina jedna osoba, iz Prološca jedna osoba, iz Runovića jedna osoba i iz Otoka jedna osoba. Uz 17 novooboljelih, pozitivne su i dvije osobe s područja Dubrovačko-neretvanske županije testirane u SDŽ-u.

Od 17 novooboljelih osoba, sedam su kontakti prethodno oboljelih osoba, dok se ostalih deset osoba epidemiološki obrađuje.
U samoizolaciji je 568 osoba.

Na bolničkom liječenju u KBC-u Split nalazi se 15 osoba pozitivnih na koronavirus,  a od toga su dvije osobe na respiratoru.

11:59 – Na području Imotske krajine trenutačno je 13 aktivnih slučajeva koronavirusa, a zaraženo je i troje zdravstvenih djelatnika u Imotskom. Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga stoga poziva stanovništvo da izbjegava odlaske k liječniku, osim u nužnim slučajevima, a za sve ostalo savjetuje se kontaktiranje liječnika telefonom ili elektronskim putem. Iako je koncert u povodu Dana Grada otkazan, očekuje se veći broj građana na ulicama, pa se građani upozoravaju da se pridržavaju pravila te da održavaju socijalnu distancu i dezinficiraju ruke.

Organizatori događaja koji očekuju više od 100 posjetitelja za sve informacije i upute mogu se javiti Stožeru civilne zaštite Grada Imotskoga na telefon 021/841-125. S obzirom na to da je Imotska krajina u ovom razdoblju izloženija zarazi, građani se pozivaju na pojačan oprez i strogo pridržavanje svih mjera i uputa. Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga upozorava građane da se, ako je to moguće, suzdrže od bliskoga kontakta prilikom izražavanja sućuti na pogrebima i izražavanja čestitki na svadbama, s obzirom na to da su u ovom trenutku te situacije najproblematičnije.

Utvrđeno je kršenje samoizolacije kod jedne osobe, a u jednom ugostiteljskom objektu utvrđeno je nepridržavanje propisanih mjera. Trenutačno su na području krajine 54 osobe u samoizolaciji, a četiri osobe su izliječene.

11:49 – Jedan novi slučaj zabilježen je u Zagrebačkoj županiji.

11:46 – U Šibensko-kninskoj županiji u protekla 24 sata imamo tri nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o mlađoj muškoj osobi iz Tribunja koja je kontakt s prethodno oboljelom osobom; mlađoj ženskoj osobi iz Primoštena koja je bila izložena infekciji u drugoj  županiji te mlađoj muškoj osobi koja nema prebivalište, ali boravi u Šibeniku i koja je bila u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom.
 
Trenutačno imamo 32 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se tri osobe i dalje liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je uzorkovano 42 uzorka na virus SARS-CoV-2. Od reaktivacije epidemije u lipnju do danas su oboljele ukupno 63 osobe – istaknuli su iz Stožera

11:00 – U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, a 452 osobe su u samoizolaciji, izvijestio je u četvrtak zagrebački Stožer civilne zaštite.

"Jučer je obavljeno 311 testiranja, imamo 13 pozitivnih", kazao je na konferenciji za medije ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Zvonimir Šostar.

U Zagrebu su tako trenutačno aktivna 174 slučaja zaraze, a jučer je 57 osoba stavljeno u samoizolaciju, pa je njihov ukupan broj 452.

10:20 – U zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nisu zabilježene nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. Ukupan broj zaraženih osoba s prebivalištem na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako i dalje iznosi 157, dok je broj aktivnih slučajeva 14 (tri osobe manje u odnosu na prethodni dan). Hospitalizirane su dvije osobe sa srednje teškom kliničkom slikom (isto stanje kao i prethodni dan). Pod mjerom samoizolacije trenutačno se na području ove županije nalazi 68 osoba (pet manje u odnosu na prethodni dan).

10:15 – U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji dva su nova slučaja zaraze koronavirusom. Tijekom protekla 24 sata testirano je 45 osoba, od kojih su dva nalaza pozitivna. Jedna novooboljela osoba bliski je kontakt osobe kojoj je već ranije potvrđen COVID-19 s područja Bjelovarsko-bilogorske županije, dok druga osoba nije kontakt s ranije zaraženima. Trenutačno se u županiji nalazi 16 aktivnih slučajeva.

9:52 – Na području Virovitičko-podravske županije, dvoje je novozaraženih koronavirusom. Istodobno devetero se ljudi oporavilo, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

– Apeliramo na odgovorno epidemiološko ponašanje, posebno na većim okupljanjima koja su se pokazala kao izvorište zaraze – istaknuo je dr. Miroslav Venus, član Stožera civilne zaštite VPŽ-a i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo ''Sveti Rok'' Virovitičko-podravske županije.

Dvoje novooboljelih su muškarac i žena, zarazili su se na jednom grupnom okupljanju u jednoj od susjednih županija, srednje su životne dobi i s blaže izraženim simptomima bolesti. Nalaze se u kućnoj samoizolaciji.

9:47 – Na području Zadarske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, a ozdravilo je osam osoba pa trenutačno imamo još 15 aktivnih slučajeva. Tijekom jučerašnjeg dana testirana su 153 uzorka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar hospitalizirana su tri pacijenata, a u samoizolaciji je 127 osoba. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

9:27 – Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 171 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je jedan pozitivan, izvijestili su danas iz istarskog Stožera civilne zaštite.

Svi ispitani uzorci osoblja i korisnika uzeti iz Doma za starije osobe ''Alfredo Štiglić'' Pula su negativni.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, korisnica Doma za starije i nemoćne osobe ''Atilio Gamboc'', Umag, 1923. godište, s više kroničnih bolesti. Izliječeno je devet osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 269 osoba.   

9:00 – Sveukupno je, tijekom posljednja 24 sata, u KBC-u Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano 190 osoba, od kojih je sedam pozitivno na koronavirus. Riječ je o četiri osobe s područja Ispostave Osijek te po jednoj s područja Ispostava Beli Manastir, Našice i Valpovo – Donji Miholjac.

Trenutačno je na području Osječko-baranjske županije 96 osoba aktivno na ovaj virus, od kojih je 30 hospitalizirano u KBC-u Osijek. Dvije se osobe liječe u respiracijskom centru.

Tijekom posljednja 24 sata preminule su dvije osobe, 1935. i 1939. godište i obje su imale značajne komorbiditete. Ukupno je to 18 preminulih do sada na području županije.

Samoinicijativno se do sada testiralo 350 osoba, od toga je samo jedan nalaz bio pozitivan.

Epidemiolozi su u samoizolaciju stavili nova 34 kontakta, pa je trenutačno na području naše županije u samoizolaciji 295 osoba.

Policijska uprava osječko-baranjska provjeravala je kršenje samoizolacije kod 22 osobe i nije utvrdila ni jedno kršenje samoizolacije.

6:45 – Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u srijedu je potvrdio da su u njegovu ministarstvu trenutačno četiri zaposlenice oboljele od koronavirusa te da se i sam testirao uoči susreta sa slovenskim kolegom, a nalaz je negativan.

6:40 – Splitsko-dalmatinska županija zakupila je hotel "Sv. Mihovil" u Trilju kao karantenu za strane turiste pozitivne na koronavirus ili one koji su bili u kontaktu sa zaraženima, ali dosad se nitko nije koristio tim smještajem, doznaje se od načelnika Županijskog stožera Civilne zaštite Luke Brčića.

Video: Capak najavio mjere za povratak u škole

6:35 – Ravnatelj Nacionalnog stožera civilne zaštite i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je u srijedu kako svakodnevno razmatraju donošenje novih mjera te je pozvao organizatore događaja da se pridržavaju postojećih mjera jer je to jedini način za što manje oboljelih.

"Svaki dan stožer razmatra i uzima u obzir sve relevantne podatke. Pozivamo organizatore događaja da se pridržavaju mjera koje je propisao HZJZ, pozivamo na odgovornost", rekao je Božinović.

Ključne riječi

Komentara 20

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
14:08 30.07.2020.

U Vukovarsko-srijemskoj čak 31 javno priznati novi slučaj zaraze a za one neotkrivene i radi turisticke sezone zataškivane zaraze nemojmo pitati..

BA
babovac
12:18 30.07.2020.

Ovim tempom ćemo svi dobiti koronu kroz narednih 50 godina

Avatar stominac
stominac
12:39 30.07.2020.

ZATVARAJTE TU PROKLETU GRANICU PREMA SRBIJI !!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije