Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezervirano milijun i pol doza

Capak otkrio tko će u Hrvatskoj prvi dobiti cjepivo protiv koronavirusa

Beroš i Capak u službenom posjetu Krapinsko-zagorskoj županiji
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
29.07.2020.
u 20:40

Mislim da će interesa za cjepivo sigurno biti, ali neće biti obavezno, kaže Capak

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak otkrio je tko će prvi dobiti cjepivo protiv koronavirusa nakon što je jučer ministar zdravstva Vili Beroš kazao kako je 'rezervirao' milijun i pol doza cjepiva.

– To su osobe preko 50 godina i osobe s kroničnim bolestima. Važno je i da se zdravstveni djelatnici cijepe. Mislim da će interesa sigurno biti, ali neće biti obavezno – rekao je Capak za Dnevnik Nove TV i dodaje da se ove godine cjepivo neće razviti jer treba proći brojna ispitivanja na velikom broju ljudi, a zatim treba registrirati cjepivo.

– Da se proizvelo dovoljno doza za cijeli svijet, neće biti dovoljno niti šest mjeseci, nego će otprilike trebati godina ili godina i pol. Neće svi u svijetu moći biti cijepljeni istovremeno. Ali s obzirom da imamo taj mehanizam zajedničke nabave s Europskom unijom i zemljama EU-a, mislim da ćemo biti među prvima – kaže Capak.

Preporučio je građanima skidanje aplikacije za praćenje koronavirusa. Kaže da ne vjeruje kako će biti obavezna, ali i da je bezopasna te da se njome ne krše prava.

Ključne riječi

Komentara 24

ID
Ivan.Dobri1a
20:57 29.07.2020.

Njegovoj partiji treba cjepivo protiv korupcije

SJ
Sve je uzalud
20:59 29.07.2020.

...najprije ti sa obitelji pa mi ostali.,...........

Avatar Eddie
Eddie
21:43 29.07.2020.

Prvo ti, a mi ćemo otvoriti originalnu ambalažu. Nakon tebe Vlada i Sabor, pa ćemo jedno vrijeme pričekati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije