Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROJEKTI

U deset godina Hrvatske vode u Vukovarsko-srijemsku županiju uložile su 1,9 milijardi kuna

Hrvatske vode
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
29.08.2016.
u 19:42

Na upit o osiguranju nasipa u županjskoj Posavini, gdje je 2014. godine zabilježena velika poplava, čelnik Hrvatskih voda rekao je kako je do sada u sanaciju svih kritičnih mjesta na nasipu uloženo oko 115 milijuna kuna

- Hrvatske vode će tijekom ove godine na području Vukovarsko-srijemske županije kroz razne projekte uložiti 270 milijuna kuna od čega je 100 milijuna kuna povučeno iz EU fondova, rekao je Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đurković nakon sastanka u Vukovaru s županom Božom Galićem i predstavnicima lokalnih samouprava.

Prema riječima Đurokovića u zadnjih deset godina Hrvatske vode su u ovoj županiji uložile oko 1,9 milijardi kuna te najavio kako će u naredne 2-3 godine, kroz razne projekte, biti uloženo dodatnih 500 milijuna kuna. Najavio je i kako će do kraja godine biti završen dovodni kanal Biđ-Bosutsko polje koji će omogućiti navodnjavanje oko 8.500 hektara poljoprivrednog zemljišta.

- Na razini Hrvatske trenutno se navodnjava nekih 15-16.000 hektara. Uz ovih 8.500 i još jedan projekt, koji omogućava navodnjavanje dodatnih 5.000 hektara zemljišta, uskoro ćemo značajno povećati poljoprivredne površine koje se navodnjavaju, rekao je Đuroković napominjući kako je veoma važno što se i iz EU fondova za projekte navodnjavanja može povući čak 85 posto sredstava iz EU.

Na novinarski upit o osiguranju nasipa u županjskoj Posavini, gdje je 2014. godine zabilježena velika poplava, čelnik Hrvatskih voda rekao je kako je do sada u sanaciju svih kritičnih mjesta na nasipu uloženo oko 115 milijuna kuna.

- Građani županjske posavine nemaju razloga za zabrinutost jer je stanje sada bolje nego prije poplave. Uložit ćemo dodatnih 60 milijuna eura u pojačanje nasipa, a i dodatno ćemo ih nadvisiti za što ćemo osigurati oko 50 milijuna eura. Pripremamo i projekt rasterećenja savskih voda u područje spačvanskih šuma. To je projekt vrijedan 20 milijuna eura, a radimo ga u koordinaciji s Srbijom jer bi iskoristili područje spačvansko-morovićkih šuma, najavio je Đurković. 

>> SDP-ov šef Foruma mladih iz Vukovara vrijeđao Hasanbegovića. Penava: Učinit ću sve da više ne radi na našem festivalu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije