Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
20.05.2016. u 20:00

Epilog incidenta iz vrgoračkog WC-a u kojem je hadezeovac davio mostovca dogodit će se na biralištima početkom lipnja

Mostov kandidat za gradonačelnika Vrgorca Ante Pranić napadnut je u WC-u lokalnog kafića. Za vrat ga je zgrabio brat predsjednika vrgoračkog HDZ-a Mate Primorac, inače novinar. Policija potvrđuje da je primila prijavu o događaju, a pravi epilog incidenta dogodit će se na biralištima početkom lipnja. Prema ovome, odnosi Tomislava Karamarka i Bože Petrova, za koje mislimo da su loši ili još lošiji, posuti su ružama. Razmirice između HDZ-a i Mosta, Mire Bulja i Andrije Mikulića ili ostalih akte-ra ovoga braka iz računa u kojem netko uvijek prijeti rastavom, djeluju poput šaputanja na jastuku. Tomislava Karamarka ipak je teš-ko zamisliti kako davi Božu Petrova u WC-u.

Most, izgleda, čak nije ni kriv za otkrivanje skandala koji ljulja ugled predsjednika HDZ-a i prvog potpredsjednika Vlade nakon što je ugovor njegove supruge s njegovim prijateljem prestao biti “obiteljska stvar” i postao politička afera pa je Karamarko put u pakao poželio nekom drugom. Ali vratimo se lokalnoj politici. Slučaj vrgoračkog WC-a nije osamljen na popisu nasilnih incidenata prema mostovcima. Božo Petrov svojedobno je dobio pepeljarom u glavu, a od težeg ozljeđivanja spasio ga je mobitel koji mu je bio na uhu. Udario ga je jedan Metkovčanin koji je tražio da ga zaposli na groblju, a tadašnji ga je gradonačelnik uputio na javni natječaj, što je nesuđeni grobar loše primio. Još je gore prošao omiški gradonačelnik Ivan Kovačić na kojega je dva puta vozilom nasrnuo sugrađanin, navodno zbog izmjene GUP-a. Od gaženja u centru Omiša spasio ga je skok među parkirane automobile, ali retrovizor nasilnikova automo-bila dohvatio mu je ruku koja je završila u gipsu.

No nisu samo mostovci žrtve lokalnih divljaka. Neki je dan napadnut Luka Podrug, član HČSP-a i vijećnik u Gradu Splitu. Na sjednici Gradskog vijeća protivio se izdavanju koncesija taksistima koji duguju gradu ili državi, što je njih prvo ponukalo da trube pred prozorima vijećnice, a najagilnije među njima i da dočekaju Podruga uz salvu uvreda i prijetnji. Kaže da su ga htjeli i tući, a spasio ga je predsjednik taksi-udruženja. Inače, taksisti se s Lukom Podrugom ne obračunavaju prvi put. Prije četiri godine, osim uvreda i naguravanja, dobio je nogom u stražnjicu. Zanimljiv je i najnoviji slučaj Željka Keruma, bivšeg saborskog zastupnika i bivšeg splitskog gradonačelnika. Prekršajno je prijavljen jer se potukao s čovjekom koji se pred njegovim hotelom parkirao na mjestu za invalide.

Po riječima oštećenog, Kerum ga je prvo suptilno upozorio: “Di si se to parkira, debeli”, a on, s obzirom na to da je zaista invalid i imao je istaknutu naljepnicu, nije htio odustati. Završio je prebijen. Međutim, Željko Kerum ima drugu priču. Kaže da nije riječ o par-kiranju, već o reketarenju i da se nepozvani gost skinuo gol golcat i kupao pred njegovim zgranutim gostima koji su poslije napustili hotel. Što je bilo, odlučit će sud. U Dalmaciji baviti se politikom postao je posao opasniji od razminiranja.

>> 'Brat čelnika vrgoračkog HDZ-a ozlijedio je šefa Nezavisne liste mladih Antu Pranića'

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije