Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISANI SPORAZUMI

U Čakovcu će sklapati električne automobile i zaposliti do 1000 ljudi?

Foto: Grad Čakovec
1/2
16.05.2022.
u 21:27

Gradonačelnica Cividino istaknula je da su udaljeni više od 8000 kilometara, no vrlo su blizu po željama da svoje sredine učine modernijima i boljima za život građana

Grad Čakovec i Grad Yancheng iz Narodne Republike Kine sklopili su Sporazum o prijateljstvu. Potpisali su ga gradonačelnica  Čakovca Ljerka Cividini i gradonačelnik Narodne vlasti Yancheng Citya Zhou Bin.

Potpisana su i dva Sporazuma o strateškoj suradnji kojima se u Čakovcu planira otvaranje proizvodnje električnih automobila i oko 1000 novih radnih mjesta!  Dmitar Maravić, predsjednik uprave tvrtke Maring d.o.o. sklopio je sporazum o strateškoj suradnji s dvije kineske tvrtke. Prva je Jiangsu Guoxin New Energy Passenger Vehicle Co., i tim potpisom su, rečeno je, stvoreni preduvjeti za partnerstvo na području sklapanja i prodaje električnih automobila koje razvija i za domaće tržište u Kini proizvodi tvrtka Guoxin, gdje bi Maring bio partner za europsko tržište.

Druga je tvrtka Yiwei Optoelectronics Technology Co. s kojom je dogovorena proizvodnja visoko kvalitetnih i složenih LED rasvjetnih tijela koje razvija i tržište u Kini proizvodi Yiwei. Maring bi bio partner za tržište EU.

- Nama se prilika za autoindustriju otvorila 2019. i 2020. godine, nakon toga je došla pandemija, no sada smo sigurni da će se pokrenuti posao sklapanja i proizvodnje električnih automobila, a u sljedećoj fazi na vodik. Već radimo na elektronici, a sada sve širimo na Kinu i svjetsko tržište. Investicija je to u velikom obimu koja bi otvorila i do 1000 radnih mjesta, s gradonačelnicom se nadamo da ćemo imati ljude koji će raditi - rekao je Maravić.

Gradonačelnica Cividino istaknula je da su udaljeni više od 8000 kilometara, no vrlo su blizu po željama da svoje sredine učine modernijima i boljima za život građana.

- Sporazum o prijateljstvu omogućit će nam da razmjenjujemo iskustva i postignuća na gospodarskom, obrazovnom, kulturnom i sportskom planu, a sigurna sam da će i Čakovec i Yancheng pritom biti na dobitku - rekla je Cividini.

Zhou Bin kazao je da su Čakovec i Yancheng komplementarni u novoj energiji, proizvodnji i prehrani te tehnologiji i razvoju. Čakovec vidi kao pogodnu platformu za investiranje. Yancheng je u sjeveroistočnom dijelu Kine na obali Žutog mora, i u njemu živi oko osam milijuna stanovnika. Bit će jedna od početnih točki budućeg „Novog puta svile“. 

>> VIDEO Rusija zaprijetila Finskoj i Švedskoj: 'Nećemo to jednostavno prihvatiti. Sve će se radikalno promijeniti'

Ključne riječi

Komentara 20

NB
niko bitan
23:15 16.05.2022.

Kao, malo se smije s Kinom, a malo se ne smije. Tko će s njima jednoga dana izaći na kraj?

DU
Deleted user
07:06 17.05.2022.

i kupovina kumrovca i pretvaranje u turizam je isto bio veliki uspjeh

VE
Ventilator2
22:35 16.05.2022.

Samo da se zna, kinezi korupciju kažnjavaju olovom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije