Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon duhovne pripreme

U Bukovlju proslavljena Mlada misa vlč. Pavla Mikulčića

Mlada misa vlč. Pavla Mikulčića
Foto: Ivica Galovic/PIXSELL
1/6
12.07.2014.
u 21:42

U obiteljskoj kući mladomisnika na ulaznim je vratima održan ceremonijal roditeljskog blagoslova, a potom se velika procesija svećenika, obitelji, najbliže rodbine, mještana i vjernika uputila prema filijalnoj crkvi sv. Josipa u Bukovlju

Nakon četverodnevne duhovne priprave u župnoj crkvi sv. Antuna Padovanskog u Podvinju danas je u obližnjem Bukovlju služeno slavlje Mlade mise vlč. Pavla Mikulčića, župljanina župe Podvinje koji je za svećenika Katoličke Crkve zaređen krajem lipnja u đakovačkoj katedrali.

U obiteljskoj kući mladomisnika na ulaznim je vratima održan ceremonijal roditeljskog blagoslova, a potom se velika procesija svećenika, obitelji, najbliže rodbine, mještana i vjernika uputila prema filijalnoj crkvi sv. Josipa u Bukovlju, gdje je na prostoru iza crkve u prisustvu više stotina vjernika pod geslom "Zakone moj! Utvrdo moja! Bože moj u koga se uzdam!" velečasni Mikulčić započeo svoju Mladu misu.

Na toj velikoj svečanosti koja je održana u dvjesto osamdesetoj obljetnici osnutka župne zajednice propovijedao je fra Darko Tepert, bibličar i profesor na Katoličko-bogoslovnom fakultetu u Zagrebu. Mladomisnik Pavao Mikulčić rođen je 7.veljače 1990. u Slavonskom Brodu. Gimnaziju je završio 2008.godine, a u jesen iste godine upisao je Katolički bogoslovni fakultet u Đakovu, te tada započinje i svoju svećeničku formaciju u Bogoslovom sjemeništu. Za đakona je zaređen 6. listopada 2013., a đakonski praktikum imao je u Župi svete Katarine u Nijemcima. Za svećenika Katoličke Crkve zaređen je na blagdan Petrova, 29. lipnja 2014. u đakovačkoj katedrali.

>> Mlada misa fra Vladimira Vidovića

Komentara 1

SS
sapienti.sat1991
10:02 13.07.2014.

Srdačne čestitke mladomisniku... tu es sacerdos in aeternum

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije