Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

U bolnicama više tehničkog osoblja nego liječnika!?

28.08.2017.
u 00:00

Izuzev Rebra, od četiri najveće bolnice, odnosno KBC-a najveći broj zaposlenih ima Vinogradska, a najviše administracije Split

U 32 hrvatske bolnice ukupno rade 42.903 osobe od čega je zdravstvenih djelatnika s visokom stručnom spremom, odnosno liječnika 9106. Splitska bolnica, primjerice, ima ukupno 502 zaposlena više od riječkog KBC-a koji pak zapošljava tehničkih radnika niže stručne spreme više nego što ih ima najveća bolnica u zemlji, odnosno zagrebačko Rebro.     

Europski konzultant

Konkretno, u KBC-u Rijeka radi 631 liječnik i 471 djelatnik tehničke niže spreme, a isto ih je toliko zaposleno i u Vinogradskoj. Kad se uzme u usporedbu najveće bolnice, izuzev Rebra, najviše je zaposlenih u Vinogradskoj gdje je u odnosu na bolnice istog ranga, odnosno KBC Osijek, Rijeku i Split, najviše administrativno-tehničkog osoblja. U nizu, uvjetno rečeno, manjih bolnica broj tehničkog i administrativnog osoblja premašuje broj zaposlenih liječnika.      

Cijeli tekst pročitajte u sutrašnjem izdanju Večernjeg lista.

Ne propustite i druge teme:

- Stručnjaci: Pojmovi majka i otac ne mogu se izbrisati zbog političke nekorektnosti

- I Račan tražio od Amerike da Zvonko Bušić ostatak kazne odsluži u Hrvatskoj

- Premijer očekuje da ploču HOS-a zabrani - Kuščević

- Samo 5% naše djece u Srbiji pohađa nastavu hrvatskog

Komentara 5

DU
Deleted user
00:10 28.08.2017.

Naravno. To i je rak rana hrvatskog zdravstva zbog koje nema novaca za liječnike i opremu. Uzmite npr Antu Mihanovića, pravnika po struci, HDZovog uhljeba po profesiji i predsjednika upravnog vijeća KBC Split.

GD
Gospon Drug
07:57 28.08.2017.

Tehnički uhljebi

DU
Deleted user
23:00 28.08.2017.

nije lako liječnicima ... čim završe s poslom u KBC-ima odmah trče privat

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije