Naslovnica Vijesti Hrvatska

U Banskim dvorima sastanak o saniranju posljedica poplava u Zadarskoj županiji

Na sastanku će sudjelovati župan Zadarske županije Božidar Longin te gradonačelnici i načelnici gradova i općina pogođenih poplavama
22. listopada 2017. u 21:17 5 komentara 375 prikaza
Zadar poplava
Foto: Filip Brala/Pixsell

Premijer Andrej Plenković održat će radni sastanak na temu saniranja posljedica velikih poplava koje su pogodile Zadarsku županiju u rujnu ove godine, sutra u 12 sati, u Banskim dvorima.

SuperNova CENTAR SUPERNOVA Dosad neviđene snimke poplave u Zadru: Prijetilo urušavanje

Uz predsjednika Vlade bit će ministar financija Zdravko Marić, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek te ministar zdravstva Milan Kujundžić.

Zadar poplava
1 / 25
Zadar: Nevrijeme praćeno grmljavinom i jakom kišom uzrokovalo poplave u gradu

Na sastanku će sudjelovati župan Zadarske županije Božidar Longin te gradonačelnici i načelnici gradova i općina pogođenih poplavama - Zadra, Nina, Bibinja, Galovca, Kalija, Kukljice, Novigrada, Pakoštana, Pašmana, Poličnika, Posedarja, Preka, Privlake, Ražanca, Salija, Starigrada, Sukošana, Svetog Filipa i Jakova, Vrsa i Zemunika Donjeg.

Sastanku će nazočiti i predsjednik Državnog povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda Josip Križanić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić te Mile Fabijan iz Županijske uprave za ceste Zadarske županije.

Razgovarat će se o procijenjenim štetama, dosad poduzetim i predstojećim koracima u saniranju šteta i obeštećivanju poplavljenih gradova i općina Zadarske županije.

supernova zadar Nakon poplave U tijeku uklanjanje svih kvarova u Supernova centru Zadar Plenković u Ogulinu Požari, suše, poplave Tolušić: Štete su milijardu kuna, a mi imamo 40-ak milijuna. Osigurajte se Poplava Nin Voda nije za piće Evakuirani radnici iz Cromarisa i Solane u Ninu. Većina škola i vrtića u Zadru danas radi normalno
Financije
Ja sam PMP
Znate li što je PMP i zašto se u svijetu smatra zlatnim standardom?
  • Marko1337:

    Ne tgreba masnoj guski vrat mazati. Zadrani su toliko ubrali ove godine od našeg mora, obale, prirodnih ljepota da mogu sami rješavati oovakve sitnice. Treba pomoći krajevima koji su ugroženi u svakom pogledu.

  • ribar110:

    Zna se gdje se dobijaju glasovi pa ce po tom modusu biti podjeljena i pomoc.Zadar je sa okolnim mjestima ove sezone imao rekordne prihode od turizma tako da bi te novce trebalo poslati u Slavoniju.

  • Deleted user:

    Sve ce biti rjeseno plenkoviceva potrckala su jamstvo za sanaciju od poplava u zadru da vidite kako su efikasno rijesili smece na ulazu u kraljevski grad baroka i kulture varazdin Iz smeca je izrastao korov pa ce uskoro sve izgledati ... prikaži još! kao brdo sa pasnjacima dva velika polit maga cehok i cacic rade na tome.....