Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

U 80. zaronio na 80 metara dubine do potopljene torpiljarke

Dr. Božo Dimnik zaronio je između otoka Lošinja i Paga na 80 metara dubine i time na simboličan način upozorio na očuvanje Jadranskog mora
04. rujna 2012. u 16:17 1 komentara 14 prikaza
Božo Dimnik (1)
Foto: TZ Lošinj
Pogledajte galeriju 1/3

U sklopu ekološkog projekta 80/80 dr. Božo Dimnik zaronio je danas između otoka Lošinja i Paga na 80 metara dubine i time na simboličan način upozorio na očuvanje Jadranskog mora. Ovaj izuzetan pothvat osamdesetogodišnjeg Dimnika pratilo je dvije stotine znatiželjnih gledatelja, a među njima i Dimnikov veliki prijatelj Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik , pod čijim je pokroviteljstvom, uz pomoć Grada Malog Lošinja i tamošnje turističke zajednica te Grada Paga i Općina Kolan i uz organizaciju lošinjskog ronilačkog centra Diver Lošinj i kluba Nova sub Kamnik, ekološki projekt 80/80 održan.

Dr. Božo Dimnik sa svojih 80 godina zaronio je do 80 metara dubine na kojoj se nalazi  potopljena talijanska torpiljarka Audace ( Drskost), a nakon izrona pohvalio je organizaciju projekta.

– Sve je bilo fenomenalno. Organizacija izvrsna, vrijeme je bilo idealno. Sve je išlo prema planu. Na dno smo postavili ploču koja je uspomena na ovaj dan. Vjerujem da ćemo nastaviti još kvalitetnije čuvati Jadransko more – kazao je Dimnik dočekan burnim pljeskom.

zbog stresa
Nakon dolaska Doris Pinčić Rogoznice voditeljica HRT-a završila na bolovanju
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality