Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekološki projekt

U 80. zaronio na 80 metara dubine do potopljene torpiljarke

Božo Dimnik (1)
Foto: TZ Lošinj
1/3
04.09.2012.
u 16:17

Dr. Božo Dimnik zaronio je između otoka Lošinja i Paga na 80 metara dubine i time na simboličan način upozorio na očuvanje Jadranskog mora

U sklopu ekološkog projekta 80/80 dr. Božo Dimnik zaronio je danas između otoka Lošinja i Paga na 80 metara dubine i time na simboličan način upozorio na očuvanje Jadranskog mora. Ovaj izuzetan pothvat osamdesetogodišnjeg Dimnika pratilo je dvije stotine znatiželjnih gledatelja, a među njima i Dimnikov veliki prijatelj Stjepan Mesić, bivši hrvatski predsjednik , pod čijim je pokroviteljstvom, uz pomoć Grada Malog Lošinja i tamošnje turističke zajednica te Grada Paga i Općina Kolan i uz organizaciju lošinjskog ronilačkog centra Diver Lošinj i kluba Nova sub Kamnik, ekološki projekt 80/80 održan.

Dr. Božo Dimnik sa svojih 80 godina zaronio je do 80 metara dubine na kojoj se nalazi  potopljena talijanska torpiljarka Audace ( Drskost), a nakon izrona pohvalio je organizaciju projekta.

– Sve je bilo fenomenalno. Organizacija izvrsna, vrijeme je bilo idealno. Sve je išlo prema planu. Na dno smo postavili ploču koja je uspomena na ovaj dan. Vjerujem da ćemo nastaviti još kvalitetnije čuvati Jadransko more – kazao je Dimnik dočekan burnim pljeskom.

Komentara 1

MU
mala ulica
14:46 06.09.2012.

"Audace" u ovom slucaju znaci "Smion" a ne drzak.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije