Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje bošnjaku

Tvrde da se 'muljalo' s ratnim putevima, no istraga nije moguća?

'21.06.2001,Osijek - Privodjenje za ratne zlocine na osjeckom sudu,Drago Bosnjak u pratnji policije Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL'
Marko Mrkonjić/PIXSELL
11.07.2012.
u 14:11

Denis Tadić kazao je kako su ratne puteve prepisivali jedni od drugih i da se “ne muče s ispunjavanjem”

U ratnom putu Drage Bošnjaka, optuženog za ratni zločin u Sisku, piše kako je braniteljsku odoru obukao 11. srpnja 1991. Nekoliko je svjedoka obrane, pak, tvrdilo kako je braniteljem postao tek 27. kolovoza. Upisivanjem ranijeg datuma, Bošnjak je, tvrde, želio ostvariti veća prava.

“Odobrio Janko Bobetko”

– Potpisao sam izjavu o njegovu ratnom putu, ali nisam s njim bio ni u jednoj oružanoj akciji. Učinio sam to jer me Bošnjak zamolio – izjavio je Zlatko Oroz.

– To smo napisali u suglasju s generalom Jankom Bobetkom, da pomognemo Bošnjaku. Bobetko je uvijek govorio da smo dužni pomoći braniteljima u ostvarenju prava pa sam pomogao mnogim našim dečkima – rekao je ratni zapovjednik odjeljenja Vukova Božidar Horvat.

Denis Tadić kazao je kako su ratne puteve prepisivali jedni od drugih i da se “ne muče s ispunjavanjem”. Bošnjakova obrana, naime, želi dokazati kako on nije ni bio u Sisku u vrijeme ubojstava iako tako piše u ratnom putu. A upravo na temelju tog dokumenta, koji danas dijelom poriče, Bošnjak je od 1997. do 2005. ishodio osam potvrda kako bi ostvario različita prava.

Čeka se presuda

Na njima stoji da se obrani priključio 11. srpnja, a izdala ih je PU Sisak. Uz pomoć njih uvezao je automobil, nabavio opremu i strojeve, ishodio novčanu naknadu za nezaposlene... Ako je istina da je bilo zlouporaba, pitanje je hoće li itko odgovarati.

Kako doznajemo, istraga ne može biti pokrenuta dok se pravomoćno ne okonča ovaj postupak. Povjeruje li sud tim iskazima, tek će se onda otvoriti prostor za istragu. Na suđenju se jučer govorilo o ubojstvu obitelji Vila, za što se tereti Bošnjaka.

Komentara 9

YO
yocko
14:33 11.07.2012.

Čovjeka j****e za tih mj.dana, a šta je sa onima koji su bili tri dana,a piše im se tri godine,jer su dali za svaku godinu 1000dm.koliko takovih ima??

BR
bracika62
15:00 11.07.2012.

ma ne je** oni njega za tri dana nego on sada tvrdi da nije bio iako ima potvrdu od prije da je bio ali sada kaže da ju je lažirao

JA
james49
16:11 11.07.2012.

Muljanje sa ratnim putevima?! Ponovljena 1945.-a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije