Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 80
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INCIDENT NA DESINCU

Iz Remetinca pustili 25 navijača Hajduka. Istražni zatvor zamijenjen im je mjerama opreza

Velika Gorica: Navijači koji su sudjelovali u neredima na A1 dovezeni na Županijski sud
Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL
1/3
15.06.2022.
u 15:56

Što se tiče preostalih navijača, za koje tužiteljstvo nije tražilo zamjenu istražnog zatvora mjerama opreza, oni i dalje ostaju iza rešetaka. Kako im idući tjedan ističe jednomjesečni istražni zatvor, tada će se vjerojatno odlučivati o produljenju. Ako tužiteljstvo to zatraži.

Malo manje od mjesec dana bili su u istražnom zatvoru, a sada njih 25 ide van i to na zahtjev tužiteljstva koje je predložilo da im se istražni zatvor zamijeni mjerama opreza. Riječ je o navijačima Hajduka koji su uhićeni i pritvoreni prije malo manje od mjesec dana nakon navijačkog divljanja na A1, gdje su se navijači Hajduka sukobili s policijom, pri čemu je ozlijeđeno 20 policajaca i 15 navijača. Četvorica navijača ranjena su iz vatrenog oružja jer je policija pucala tijekom tih sukoba.

Nakon toga 42 navijača Hajduka su uhićena i pritvorena, a prošli tjedan četvorici je ukinut istražni zatvor na zahtjev tužiteljstva  te je protiv njih odbačena kaznena prijava jer je utvrđeno da nema dokaza da su sudjelovali u neredima.

Što se tiče preostalih, njih 25 koji su pušteni danas poslijepodne iz istražnog zatvora i dalje se sumnjiče za sudjelovanje u neredima. No tužiteljstvo je sada procijenilo da im se istražni zatvor može zamijeniti mjerama opreza koje uključuju zabranu odlaska na sportska natjecanja i obavezno javljanje policiji u terminima koji im budu određeni.

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL, Ilustracija

– Održavaju se paralelna ročišta na kojima sutkinje istrage odlučuju o zahtjevu tužiteljstva o zamjeni istražnog zatvora blažim mjerama. Tih 25 navijača kojima će se istražni zatvor zamijeniti mjerama opreza i dalje se sumnjiče za sudjelovanje u neredima, a uglavnom je riječ o osobama koje su mlađe životne dobi, te ranije nisu ni kazneno ni prekršajno osuđivane – kazala je  Kornelija Kallay Blažeković, glasnogovornica Županijskog suda u Velikoj Gorici.

Što se tiče preostalih navijača, za koje tužiteljstvo nije tražilo zamjenu istražnog zatvora mjerama opreza, oni i dalje ostaju iza rešetaka. Kako im idući tjedan ističe jednomjesečni istražni zatvor, tada će se vjerojatno odlučivati o produljenju ako tužiteljstvo to zatraži.

Foto: PIXSELL

Među navijačima kojima je istražni zatvor zamijenjen mjerama opreza jest i novinar Mate Prlić. Inače, većina uhićenih navijača u svojim obranama tvrdila je da je bila u krivo vrijeme na krivom mjestu, odnosno tvrdili su da nisu sudjelovali u neredima ni napadali policiju. A što se tiče policije, još uvijek, ni mjesec dana nakon događaja nisu poznate sve okolnosti onog što se događalo na A1, jer nalaz unutarnje kontrole, barem koliko je javno poznato, nije završen. Pa se tako još ne zna jesu li policajci opravdano uporabili vatreno oružje ili nisu. Što se pak tiče kriminalističkog istraživanja, do sada su  vještačeni mobiteli koji su oduzeti navijačima te su uzeti iskazi interventnih policajaca koji su bili na A1.

 

Komentara 33

MA
Matematika2
14:07 15.06.2022.

To divljanje huligana nece prestati dok se ne donese zakon kao i u Engleskoj a to je svako divljanje navijaca huligana obavezno 3 godine zatvora bez pomilovanja i odmah nakon incidenta.Danas u Engleskoj nema ograde i navijaci sjede 2 metra od terena ali niti jedan huligan iz cijelog svijeta ne utrcava u teren niti baca petarde jer zna da ga ceka 3 godine teskog zatvora To je zakon i drzava

SJ
sjećanje
13:24 15.06.2022.

U Torcidi postoji jezgro, kojemu ne leži RH. Kako se nije moglo naći autore kukastog križa??? Izazivati razdore u Domovini šutljive većine, to je cilj te jezgre.

IL
ilustrator
13:18 15.06.2022.

poruka je poslana. usijane glave drugi put ne mogu reć da nisu upozoreni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije