Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRAGEDIJA KAKVA SE NE PAMTI

Tužiteljstvo naložilo očevid na požarištu i obdukciju tijela poginulog vatrogasca

Zagrebački vatrogasci odali počast poginulom kolegi
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL
1/2
02.08.2022.
u 12:31

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) izvijestila je u ponedjeljak da je Komlenac poginuo prilikom obavljanja dužnosti kao pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac.

Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku u utorak je izvijestilo da je naložilo provođenje obdukcije tijela poginulog vatrogasca Gorana Komlenca (42) i očevida kako bi se utvrdio uzrok nastanka požara koji je izbio u nedjelju rano poslijepodne iznad mjesta Zaton i Orašac.

Tužiteljstvo je, ne navodeći identitet poginulog, izvijestilo da je naložilo obavljanje očevida nakon obavijesti Policijske uprave dubrovačko-neretvanske da je na požarištu u blizini mjesta Ljubač pronađeno beživotno tijelo muške osobe odjevene u vatrogasno odijelo.

Dubrovački ŽDO dodaje da je naložena obdukcija pronađenog tijela na odjelu patologije Opće bolnice Dubrovnik.

Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ) izvijestila je u ponedjeljak da je Komlenac poginuo prilikom obavljanja dužnosti kao pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci i član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Orašac.

Photo: Lovro Domitrovic/PIXSELL
Foto: Lovro Domitrovic/PIXSELL, ilustracija

HVZ je priopćio da je požar, u kojem je stradao Komlenac, gasio 101 vatrogasac s 26 vatrogasnih vozila iz IVP Dubrovnik, JVP Dubrovački vatrogasci i JVP Dubrovačko Primorje te nekoliko lokalnih DVD-ova. HVZ je dodao da su požarom, koji je stavljen pod kontrolu u ponedjeljak, bili zahvaćeni trava, nisko raslinje i makija na 87 hektara površine te da su ga, uz zemaljske snage, gasila i četiri kanadera.

Premijer Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputili su u ponedjeljak izraze sućuti u povodu smrti vatrogasca Gorana Komlenca, dok je potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio da je Komlenac bio jedan od najsposobnijih i najobučenijih vatrogasaca JVP-a Dubrovački vatrogasci, koji je poginuo kao heroj spašavajući druge.

''Na najgori nas je način podsjetio o kako se teškom i opasnom poslu radi, o ljudima koji su posvećeni spašavanju drugih ljudi i imovine. Ovdje su postrojbe odlično opremljene, ali ništa od toga neće nam vratiti Gorana'', rekao je.

Božinović je nakon posjeta obitelji poginulog vatrogasca, iza kojeg je ostala supruga s dvoje male djece, obećao pomoć Komlenčevoj obitelji.

''Cjelokupni sustav, od lokalne razine do vlade, učinit će sve da im pomogne i vodi brigu o njima, kao što ćemo uvijek voditi brigu o najhrabrijima'', kazao je Božinović.

Požaru kojem je vatrogasac poginuo danas je ugašen, a sve javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva odat će u 19 sati upaljenim sirenama i minutom šutnje počast stradalom kolegi, izvijestila je vatrogasna zajednica.

Komemoracija za Gorana Komlenca bit će održana danas u 17 sati u vatrogasnom domu Orašac, a u 19 sati je pogreb na mjesnom groblju Orašac.

Dubrovački gradonačelnik Mato Franković proglasio je utorak Danom žalosti u Dubrovniku.

VIDEO: Otvorena bolnica za bjeloglave supove na Cresu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije