Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U ZAGREBU

Tusk najavio: 'Krećem u borbu protiv populista čim postanem novi predsjednik EPP-a'

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/6
20.11.2019.
u 16:14

Nakon pet godina dosta mi je biti glavni europski birokrat. Ja sam spreman za borbu, nadam se da ste spremni i vi, rekao je Tusk u Zagrebu.

Predsjednik Europskog vijeća na odlasku Donald Tusk izjavio je u srijedu u Zagrebu da mu je dosta biti prvi europski birokrat i da kreće u borbu protiv populista čim postane novi predsjednik Europske pučke stranke (EPP).

Tusk je jedini kandidat za predsjednika EPP-a.

"Na jednoj su strani stranke neodgovornog populizma, a na drugoj naša stranka odgovorne popularnosti", rekao je Tusk članovima iz četrdesetak zemalja koji će ga za koji sat izabrati za stranačkog čelnika.

"Nakon pet godina dosta mi je biti glavni europski birokrat. Ja sam spreman za borbu, nadam se da ste spremni i vi", dodao je Tusk, kojemu krajem studenoga prestaje mandat u Bruxellesu.

Ključne riječi

Komentara 4

OO
oo8787
16:21 20.11.2019.

Onda kreni od sebe, kolege Macrona i kolegice Merkel, vi globalisti ste najveći populisti.

DU
Deleted user
16:36 20.11.2019.

Kreces u borbu ...a birate se kao jedini kandidat kao tito u jugi..vi ste populisti europljani ..borite sami protiv sebe...i nebo place nad nama sto nas pokusavate odnaroditi. .vi se bavite utopijom Eu utopijom...vi vjerujete u tu utopiju...a pitaju lii ista narodi...populizam je biti jedini kandidat...

Avatar Syssko
Syssko
18:06 20.11.2019.

HDZ/SDP=POPULIZAM, pričaju 28 godina narodu-POPULISTIČKI (raženje povjerenja preko lažnih obečanja) obečaju med i mlijeko a u to vrijeme dospjeli smo po svim mjerilima na SAMO DNO EU-a! Nisu dakle HDZ/SDP populisti ni 5% obečanja ispunili a ONE koje oni nazivajuju populistima, ti ne govore populistički narodu što ŽELI NAROD čut nego što MORAJU čust kako bi otvorili oči pred ovim masonski lažovima! SVE, ali SVE što vam svjetski vođe kažu obrnite u značenju i u tome ćete vidjeti što stvarno misle kada bilo što govore-INVERZIJA svega su njihovi govori, to je pravi i istinski populizam! NAŽALOST, maloumni u večini samo izlaze na izbore i onda takve priće prolaze!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije